Bilderberg'in gündemi !

Bilderberg'in gündemi !

İstanbul'da yapılan 55. Bilderberg Toplantısı'nda neler konuşulacak

Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, davetli olduğu Bilderberg toplantısında, "güncel olan Orta Doğu'daki sorunların, İran, Afganistan ve bölge sorunlarının tartışılacağını sandığını" söyledi.

55. Bilderberg Toplantısı'na katılacak konukların kaldığı Ritz Carlton Oteli'ne yaya olarak gelen Çetin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çetin, ''toplantıda hangi konularda görüşmeler yapılacağına'' ilişkin bir soru üzerine, toplantının programını daha görmediğini belirterek, ''Genellikle dünya gündeminde olan konular görüşülecek. Toplantıda, çok güncel olan Orta Doğu'daki sorunların, İran, Afganistan ve bölge sorunlarının tartışılacağını zannediyorum. Aynı şekilde dünya gündeminde olan yine NATO, Kuzey Atlantik İttifakı. Bunların görüşüleceğini sanıyorum'' dedi.

Çetin, ''kendisinin, NATO ve Afganistan konularına ilişkin mi davet edildiğinin'' sorulması üzerine, her konuda görüş belirtebileceğini söyledi. ''Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimi süreci gündeme gelecek mi?'' sorusuna karşılık da Çetin, ''Onu bilmiyorum. Onların konuşulacağını sanmıyorum'' diye konuştu.

Çetin, bir gazetecinin, ''diğer davetlilerin toplantıya araçlarla kendisinin ise yürüyerek geldiğine'' işaret etmesi üzerine de şöyle konuştu: ''Ben hep halkın içinden geldim. Ben Afganistan'da bile bu kadar yoğun koruma altında görev yapmadım. Daha açık korumayla görev yaptım. Ben Afganistan'da bile Afgan halkıyla beraber olmak için zaman zaman çarşılara gidip dükkanları dolaşıp insanlarla konuşuyordum.''

Çetin, ''toplantının ana gündem maddesinin enerji mi olacak'' sorusunu da ''Enerjinin de görüşüleceğini, enerji güvenliğinin de görüşüleceğini sanıyorum. Bunlar benim tahmin ettiğim. Bu konuların görüşüleceğini sanıyorum, özgürce, rahat bir şekilde'' şeklinde yanıtladı. Bir gazetecinin, toplantının 32 yıl sonra yeniden Türkiye'de yapıldığına işaret ederek, ''toplantı için böyle bir dönemde Türkiye'nin seçilmesinin özel bir anlamı bulunup bulunmadığını'' sorması üzerine Çetin, ''Bundan ben özel bir anlam çıkarılması gerektiğini sanmıyorum. Bu önceden kararlaştırılan bir tarih ve Türkiye'nin daveti üzerine olmuştur. Sanıyorum öyle özel bir anlamı yok'' dedi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.