Bikini giydiren yemek tarifleri

Bikini giydiren yemek tarifleri

Diyet yapanların en çok şikayet ettiği konulardan biri de, verilen diyet listesinde yer alan yemeklerin tariflerinin atlanması. Hem kolay hem de porsiyon hesabı yapmadan kolayca evde hazırlayacağınız bu yemek tarifleri ile bikinilerini rafa kaldıranlar çı

Rosto köfte
Malzemeler:
- 150 gr. yağsız kıyma
- 1/4 orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- Az ekmek içi
- 1 orta boy domates
- 2 sivri biber
- Az tuz, karabiber, sarımsak tozu, kimyon, salça
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/10 yumurta

Yapılışı: Kıyma malzemelerle beraber yoğrulur. Rulo şeklinde yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine salça ve yumurta sürülür. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 45-60 dakika pişirilir. Bir süre soğumaya bırakılır. Rulo şeklindeki köfte dilim dilim kesilir. Tepsiye dizilir. Üzerine, ayrı yapılmış 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, az miktarda su ve 1 tatlı kaşığı salçayla hazırlanmış sos dökülür. Doğranmış domates ve biber ilave edilir. Isıtılmış fırına atılarak 30-45 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.

Somon Buğulama
Malzemeler:
- 150 gr. somon
- 1/4 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 2 sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Az tuz, limon
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Tepsiye yağ yayılır. Somon konur. Halka şeklinde doğranmış soğan eklenir. Patates dilimlenir, soğanın üzerine ilave edilir. Doğranmış domates, biber, sarımsak ve limon konur. Üzerine maydanoz eklenir. Yarım bardak su verilir. Fırına atılır. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirildikten sonra servise hazırdır.

Orman Kebabı
Malzemeler:
- 150 gr. yağsız kuşbaşı et
- 1/4 orta boy soğan
- 2 çorba bezelye
- 1 orta boy patates
- 2 havuç
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- Az tuz, kekik
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Et haşlanır. Tencereye bir tatlı kaşığı zeytinyağı  konur. İnce doğranmış soğan kavrulur. Havuç, bezelye eklenir. Pişmeye yakın patates, biber, domates, tuz ve kararıyla su ilave edilir. Yemeğimiz piştikten sonra servise hazırdır.

Biber ve Kabak Dolma
Malzemeler:
- 100 gr. yağsız kıyma   
- 1/4  orta boy soğan
- 1 adet dolmalık biber   
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet orta boy domates  
- 1 tutam dere otu
- 1 adet küçük boy kabak  
- 1 diş sarımsak
- 1/2 rendelenmiş kabak  
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 rendelenmiş havuç   
- Az tuz, karabiber, kimyon, nane
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Soğan ince kıyılıp az tuzlanarak 5 dakika elle yoğrulur. Karışım 15 dakika dinlendirilir. Sonra bütün malzemeler ilave edilip karıştırılır. Hazırlanmış olan harç 1 adet orta boy dolma biberin ve yarım kabağın içine doldurulur. Dolmaların üstünü bir parmak kapatacak şekilde sıcak su ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir. (İsteğe göre suya 1 tatlı kaşığı salça ilave edilebilir.)

Kıymalı Karnabahar
Malzemeler:
- 100 gr. yağsız kıyma   
- 250 gr. karnabahar    
- 1 adet orta boy domates  
- 1 adet sivri biber   
- 1/4  orta boy soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı salça
- Az tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı: Karnabahar haşlanıp süzüldükten sonra fırın tepsisine alınır. Bir tencerede ince doğranmış soğan ve kıyma pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur. Salça, baharat ve 1 çay kaşığı su ilave edilerek kaynayıncaya kadar pişirilir. Yemeğin salçalı suyu süzülerek ayrı bir kapta bekletilir. Karnabaharın üzeri kıymalı karışımla kaplanır. Tepsinin üzerine önceden doğranmış domates ve biber eklenir. Bekletilen salçalı su tepsinin üzerine eşit olarak dökülür. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.

Sebzeli Spaghetti
Malzemeler:
- 70 gr. kepekli spaghetti (1 su bardağı dolusu)
- 1 adet küçük orta boy kabak
- 1 adet küçük orta boy havuç
- Bezelye (3 çorba kaşığı)
- Taze kaşar peyniri (1 dilim)
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Sebzeler kare şeklinde doğranarak az tuzlu suda bezelye ile birlikte kısık ateşte haşlanır. Sonra sebzelerin suyu ayrı bir kaba süzülüp bekletilir. Sebzeye, zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar ilave edilip karıştırılır. Bekletilen suda spaghetti haşlanır. Süzüldükten sonra sebzeli karışıma eklenip servis edilir.

 
 
Dr. Muzaffer Kuşhan'la Diyet Dergisi
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.