Beylikdüzü yatırım bölgesi oldu

Beylikdüzü yatırım bölgesi oldu

Biri Alman, biri Arap, ikisi ise Rus 4 firmanın temsilcilerinin, yatırım için Beylikdüzü Belediyesi'ne başvurduğu bildirildi.

İstanbul’un Beylikdüzü bölgesi, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Biri Alman, biri Arap, ikisi ise Rus 4 firmanın temsilcilerinin, yatırım için Beylikdüzü Belediyesi'ne başvurduğu bildirildi. Suudiler’in tatil köyü ve marina, Rusların otel ve spor merkezi, Almanların ise su sporları merkezi ve otel yapmak istediği beliriliyor.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, bölgenin cazibesinin her geçen gün giderek artığını söyledi.

 

Beylikdüzü'nün, hizmet ve sanayi sektörünün yeni gözdesi haline geldiğini vurgulayan Orakçı, tekstil, inşaat yan sanayi ve mobilya sektörlerinde hemen her gün yeni bir yatırım çektiklerini ve bölgenin hızla büyüme trendine girdiğini vurguladı.

 

Alman Alpmare'den 30 milyon avro yatırım

Yerli firmalar kadar yabancı firmaların da bölgeye ilgi gösterdiğine dikkat çeken Orakçı, yabancıların projelerinden biri olan Alman Alpmare firmasının bölgeye 40 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 12 ay boyunca faaliyette olacak bir su sporları merkezi, suni kayak pisti, aquapark ve otel yapacağını söyledi.

 

ABD'li bir firma tarafından yapılan projeye, Almanlar'ın haricinde yerli yatırımcı ve belediyenin de ortak olacağını bildiren Orakçı, "Fizibilitesi yapıldı, proje bitmek üzere... Burası etap etap yapılacak. İlk etapta 30 milyon avroluk bir yatırım olacak" diye konuştu.

 

Rus Spartak Moskova ve Sportinvest de gelecek

Bölgeye yatırım için hazırlık yapanların arasında Ruslar'ın da bulunduğunu bildiren Orakçı, Spartak Moskova kulübünün büyük bir buz pateni pisti inşa edeceğini ve aynı kulübün Kanada ve Dubai'de bu tip tesisler yapıp işlettiğini kaydetti.

 

Bu projenin de 35-40 milyon dolar civarında bir yatırım olacağını belirten Orakçı, "Bunun haricinde Sportinvest isimli bir Rus şirketi burada bir spor merkezi ve otel yapmayı planlıyor" dedi.

 

Sahile Suudiler talip

Vehbi Orakçı, proje kesinleşmediği için ismini şimdilik açıklamak istemediği Suudi Arabistanlı büyük bir firmanın da, sahil kesiminde büyük bir marina ve tatil köyü yapmak için talepte bulunduğunu bildirdi.

 

"Bölgeye önümüzdeki yıl içinde 100 milyon avro tutarında yabancı yatırım bekliyorum"

diyen Orakçı, bir müteşebbis gibi tüm bu projelerin arkasında olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

 

"Yatırımcı, lider bir yönetici bekliyor. Sürekli elimde dosyalar Ankara'ya gidip geliyorum. Eğer bu yatırımlar gerçekleşmezse, tek sorumlusu benim. Bu kadar eminim. Almanlar burada çok ciddi bir araştırma yaptı. İstanbul'un her yerinde hamburger, kola, otobüs bileti fiyatlarını ve hemen her ilçede gençlerin harcama potansiyeline baktılar. Kanada'ya, Rusya'ya, ABD'ye yatırımlar yapan, niye buraya yapmasın. Bunlar geldiklerinde, genel bürokratik konuşma beklediler. Ben çok samimi bir şekilde elimi masaya vurarak, "Kardeşim iş yapacak mıyız onu söyleyin' dedim. Çok etkilendiler."

 

Eğitim ve sanat vadileri geliyor

Bu yatırımların dışında birçok yerli grupla çeşitli alanlarda görüşmelerin devam ettiğini belirten Orakçı, Beylikdüzü'nün çok yakında eğitim, kültür, sanat ve spor merkezi haline geleceğini söyledi.

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından inşa edilen 'Eğitim Vadisi' adlı projenin  2010 yılında tamamen devreye gireceği bilgisini veren Orakçı, proje bünyesinde 15 okul, öğretmen lojmanları, öğrenci yurtları, kültür sanat, bilim-teknoloji merkezi, uygulamalı turizm okulu ile ana okulu yapılacağını ve projenin bir bölümünün özel sektöre verileceğini bildirdi.

 

10 bin yeni konut yapılıyor

Başkan Orakçı, ayrıca küçük esnaf için arazisi belediye tarafından verilecek Yeşil Vadi'de el sanatları üretimi ve satışı yapılacağını söyledi. Belediyenin birkaç büyük firma ile ortaklaşa yapacağı 10 bin konutluk projenin de yakında hayata geçeceğini bildiren Orakçı, "Çağdaş Kent, Biskon gibi gruplarla birlikte start verdik. Projenin çatısı belediye olacak. İlk etapta bin konutla başlayıp, kısa bir süre içinde 5, daha sonra 10 bin konut yapılacak" diye konuştu




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.