
Beyin olimpiyat madalyalı öğrenciler
Pınar Koleji 15.ulusal bilim olimpiyatlarında aldığı gümüş madalyayla adından bir kez daha söz ettirdi. Özel Çağlayan Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Melih Üçer, 15.Ulusal Bilim Olimpiyatları Matematik dalında ikinci olarak gümüş madalya almaya hak kazan
Bakan Çelik’ten Melih’e Özel Ödül:
Yaptığı konuşmada Bilimi ve bilim adamını sonuna kadar desteklediklerini belirten Hüseyin Çelik bu öğrencilere birçok özel imkanlar sağlandığını kaydetti. Tübitak’tan Özel Ödül, Para ödülü, Madalya ve Plaket kazanan Melih Üçer ayrıca “Fikri Gökdal Özel Ödülünü” de almaya hak kazandı. Özel ödülünü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten alan Melih Üçer ‘in daha önce almış olduğu olimpiyat madalyaları da mevcut.
TBMM Başkanı Köksal Toptan “Altın Çocukları” Kabul Etti
Tören sırasında TBMM Başkanı Köksal Tohtan’ın “Altın Çocukları” makamında kabul edeceğini açıladı. Akşam saatlerinde Pınar eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Postallı ile birlikte Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından kabul edilen Melih Üçer, Ayrıca TÜBİTAK tarafından Antalya’da yapılacak kış okuluna katılmaya da hak kazandı.
"Beyin göçüne dur deyin".
TBMM başkanı Toptan’ın özellikle öğrencileri ve öğretmenlerini beyin gçü konusunda uyarması dikkat çekti.Ülkenin böyle yetenekleri değerlendirmek zorunda olduğunu belirten meclis başkanı “ülkenizi asla terk etmeyin, bu ülkenin sizin gibi bilim adamlarına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Bilim Olimpiyatı Nedir?
Ortaöğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrencileri fen bilimlerinde çalışmalar yapmak üzere teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, her yıl matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.
1993 yılında ilk defa uygulanmaya başlanan Ulusal Bilim Olimpiyatları 2 aşamalı olarak 5 dalda yapılmaktadır.
28 – 29 Nisan 2007 tarihlerinde 28 il merkezi ve K.K.T.C’ de yapılan 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama sınavlarına 7633 öğrenci katılmıştır. Bu sınav sonucunda 144 öğrenci yaz hazırlık okuluna davet edilmiş ve toplam 238 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazanmışlardır.
Birinci aşama sınavlarında; 8 bölge esasına göre (K.K.T.C. konuk statüsünde) yapılan bölgesel değerlendirme sonucunda, bölgesel derece kazanan toplam 148 öğrencinin başarı belgeleri okullarına gönderilmiştir. (K.K.T.C.’den derece alan öğrencilere ödülleri ise Lefkoşa’da ayrıca düzenlenecek törenle verilecektir)
15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavları Ankara, O.D.T.Ü.’de matematik (44 öğrenci), fizik (56 öğrenci) ve kimya (52 öğrenci) dallarında 8 - 9 Aralık 2007, bilgisayar (36 öğrenci) dalında 8 Aralık 2007 ve biyoloji (50 öğrenci) dalında 9 Aralık 2007 tarihlerinde yapılmıştır. İkinci aşama sınavları programı çerçevesinde çeşitli geziler ve sosyal etkinliklere de yer verilerek, gençlerin bilimsel, sosyal ve kültürel iletişim kurmalarını sağlayacak ortamlar yaratılmaktadır. Bu sınavlarda üstün başarı göstererek; altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilere, bugün ödül töreninde madalyaları ve para ödülleri (birincilere 2.000 YTL. ikincilere 1500 YTL., üçüncülere 1000 YTL.) verildi. Lise öğrenimlerinin son sınıfında okumakta iken madalya kazanan öğrenciler, üniversitelerimizin temel bilimler bölümlerine kayıt yaptırdıkları takdirde, TÜBİTAK üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanmaktadır. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında derece alan öğrencilerin tümü bir defaya özgü olmak üzere girecekleri ilk ÖSS ‘de ek katsayı uygulamasından yararlanmaktadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.