Beşiktaş'ta trafik yer altına alınıyor

Beşiktaş'ta trafik yer altına alınıyor

Beşiktaş Meydanı’na havuzlu proje..

İstanbul Büyükşehir Belediye ile Beşiktaş Belediyesi'nin birlikte hazırladığı proje kapsamında, yoğun insan ve araç trafiğine sahip olan Beşiktaş Meydanı yeniden düzenlenecek. Proje kapsamında meydandaki araç trafiği yerin altına alınacak.
Proje ile ilgili bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan, Barbaros Bulvarı ve Ortaköy trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını vurguladı. Koruma Kurulu'nda incelenen projenin onaylanmasıyla birlikte çalışmaların başlayacağı bildirildi.
Barbaros Bulvarı'ndan gelen araçları Ortaköy istikametine yönlendiren köprülü kavşak, proje gereğince yıkılacak. Çalışma kapsamında ilk olarak halk pazarı yıkılırken, cumartesi günü de meydandaki barakaların yıkımı gerçekleştirilecek. Yıkımlarla birlikte ortaya çıkan alan, vapur ve motor iskelesini de içine alacak şekilde düzenlenecek.


Dev bir alan oluşacak
Meydan, inşaa edilecek havuzlar ve oturma gruplarıyla birlikte 10 bin metrekare büyüklüğünde dev bir alana kavuşacak. Barbaros Bulvarı'ndan gelen yoğun araç trafiği Tansaş'ın bulunduğu noktadan yeraltına alınacak.
Bu noktadan giriş yapan araçlar yaya üst geçidinin bulunduğu noktadan çıkış yapacak. Kabataş istikametinden gelen ve Barbaros Bulvarı'nı kullanacak olan araçlar ile Ortaköy istikametine gidecek araçlar da yine bu noktadan yeraltına giriş yapacak. Ortaköy istikametinin gidecek araçların çıkışı da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi önünden gerçekleşecek.

Halk pazarına şafak yıkımı

Beşiktaş Belediyesi Zabıta Ekipleri, meydanın yeniden düzenlenmesi çalışmaları kapsamında dün saat 07.00 sıralarında Beşiktaş Halk Pazarı'ndaki tezgahları kaldırdı. Daha sonra iş makineleriyle pazarın yıkımı gerçekleştirildi.



MİLLİYET/habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.