Beşiktaş zorda olsa galip geldi

Beşiktaş zorda olsa galip geldi

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Moldova ekibi FC Sheriff takımını 1-0 mağlup etti.

Stat: İnönü

Hakemler: Peter Sippel, Walter Hofmann, Peter Henes

Beşiktaş: Rüştü 6, Serdar Kurtuluş 5, İbrahim Kaş 6, İbrahim Üzülmez 6, İbrahim Toraman 7, Serdar Özkan 6, Cisse 5 (Dk. 69 Koray ?), Delgado 5 (Dk. 46 Batuhan 5), Ricardinho 6 (Dk. 86 Mehmet Yozgatlı ?), Tello 6, Bobo 6

FC Sheriff: Pascenco 5, Gnanou 5, Peraira 5, Tarkhnishvili 6, Corneencov 4 (Dk. 43 Demalde 5), Kuchuk 6, Balima 6, Rovamba 5, Arbanas 5, Canstancia 5 (Dk. 75 Kajkut ?), Gafar Mamah 6.

Gol: Dk. 74 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 15 Tello, Dk. 83 İbrahim Kaş (Beşiktaş) Dk. 54 Demalde, Dk. 59 Pereira (FC Sheriff)

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Moldova ekibi FC Sheriff takımını 1-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibin tek golünü 74. dakikada İbrahim Toraman kaydetti.

9. dakikada İbrahim Üzülmez'in sol kanattan cezaalanı içine yaptığı ortayı kaleci yumrukları ile uzaklaştırdı. Sağ çaprazda topu önünde bulan Serdar Özkan'ın vuruşu savunmadan geri döndü.

20. dakikada Delgado'nun ceza alanı ön çizgisi üzerinden kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla direğin üstünden auta çıktı.

43. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Bobo kafayla indirdi. Ancak meşin yuvarlak kaleye paralel bir şekilde gitti.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Balima'nın sağdan ceza alanı içine yaptığı ortada Kuchuk ceza alanı içinde gelişine vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Rüştü'nün ellerinde kaldı.

56. dakikada İbrahim Kaş'ın sağdan ceza alanı içine gönderdiği topa kaleci Pascenco Bobo'dan önce yumruklayarak uzaklaştırmak istedi. Ancak kısa düşen topa Tello'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.

64. dakikada Balima'nın ceza alanı dışından yaptığı sert şut yandan auta çıktı.

67. dakikada Serdar Özkan'ın kale çizgisi üzerinden ceza alanı içine yaptığı ortada Batuhan'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

74. dakikada sağ köşeden kullanılan köşe atışında ön direkte İbrahim Toraman, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0.

79. dakikada Pereira'nın soldan ceza alanına doldurduğu topu kaleci Rüştü yumrukladı. Kısa düşen topu önünde bulan Kuchuk'un kaleye gönderdiği topu kale Rüştü kornere çeldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff takımını kendi sahasında 1-0 yenmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ-FC SHERIFF TIRASPOL MAÇINDAN NOTLAR

Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla, tam 74 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıktı.

BJK İnönü Stadı'nda en son Turkcell Süper Lig 33. hafta maçında 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor ile karşılaşan ve 2-1 galip gelen siyah-beyazlılar, FC Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi. Tribünlerde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu.

Bu arada kapalı ve numaralı tribünler tamamıyla dolarken, açık tribünlerde kimi boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 25 bine yakın siyah-beyazlı sporsever izledi.

3 YENİ TRANSFER İLK KEZ RESMİ MAÇTA FORMA GİYDİ

Beşiktaş'ın yeni transferleri Rüştü, Cisse ve Tello, bu gece ilk 11'de sahaya çıkarken, ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı giydiler. Siyah-beyazlı taraftarlar, yeni transferleri tek tek tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, yeni transferlerin ardından diğer futbolcuları da tribünlere çağırdı ve ''yumruk şov'' yaptırdı.

İBRAHİM KAŞ VE SERDAR ÖZKAN İLK 11'DE

 Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sürpriz bir kararla genç oyuncular İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'a ilk 11'de şans verdi. Koray'ı yedek soyunduran Sağlam, bu futbolcunun yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte İbrahim Kaş'ı oynatırken, yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı da yedek soyundu.

FORVETTE BOBO-DELGADO İKİLİSİ

 Nobre'nin sakatlığında FC Sheriff Tiraspol maçında forvette Bobo'nun yanında Delgado forma giydi. Cisse ön liberodo, Tello orta alanın solunda oynarken, Ricardinho da orta sahanın göbeğinde görev aldı. Öte yandan yedek kulübesinde ise kaleci Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Nobre, Burak, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef kadroda yer almadı.

''OPTİK BAŞKAN'' UNUTULMADI

 Siyah-beyazlı taraftarlar, geçen günlerde vefat eden tribün liderlerinden ''Optik Başkan'' lakaplı Mehmet Işıklar'ı unutmadı. Işıklar için kapalı tribünde çok sayıda pankart asılırken, taraftarlar zaman zaman ''Optik başkan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' diye tempo tuttu. Ayrıca Işıklar'ın görüntüleri skorborddan yayınlanırken, ''Yiğidim aslanım burada yatıyor'' şarkısı çalındı.

 Bu arada takımlar ısınırken taraftarların isteğiyle Işıklar için saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları da ısınmayı keserek saygı duruşuna katıldı. Ayrıca kapalı tribünde, ''Türkiye'deki taraftar ruhunu taşıyan ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz'' pankartı açıldı.

Yeni açık tribünde de ''İnönü'de Işıklar söndü, karanlıktayız'' pankartı dikkati çekti. Diğer yandan geçen ay yaşamını yitiren Beşiktaş taraftarı olan şarkıcı Barış Akarsu'nun posteri de yeni açık tribünde yer aldı. Diğer yandan tribünlerde ilginç pankartlar da göze çarptı. Yeni açık tribünde ''Azrail akıllı ol'' pankartı açılırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam için de ''Çok Sağlam geliyoruz'' pankartı asıldı.

ULUSOY DA MAÇTA

 Karşılaşmayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da protokol tribününde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi. Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcıları, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman da da maçı izleyenler arasındaydı. Öte yandan Beşiktaş, sahaya yeni üretilen çubuklu formalarıyla çıktı.

SAĞLAM'IN İLK RESMİ MAÇI

 Teknik direktör Ertuğrul Saylam, FC Sheriff Tiraspol karşısında Beşiktaş ile ilk resmi maçına çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi genç teknik adam ve idari menajer Ali Gültiken'e sevgi gösterisinde bulundu. Ayrıca minik taraftarlar maç öncesi Sağlam'a çiçek verdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.