‘Bernie o gece hangi kadınlaydı?’

‘Bernie o gece hangi kadınlaydı?’

İTO Meclisi üyeleri, F1 patronu Bernie Ecclestone'la yapılan anlaşmayı sordu, İTO Başkanı sustu. Son sözü üyeler söyledi: “Bernie kiminle yattı?”

İTO Meclisi'nin son toplantısına, Bernie Ecclestone ile yapılan Formula 1 anlaşması damgasını vurdu. 230 milyon dolara mal olan İstanbul Park'ın işletmesinin yıllık 3 milyon dolara Bernie Ecclestone'a verilmesinden sonra yapılan ilk Meclis toplantısında, meclis üyelerine sözleşmenin gizli olduğu söylenerek bilgi verilmedi.

İTO Meclisi'ndeki kapalı toplantı, Bernie Ecclestone ile yapılacak anlaşmayı izlemesi için görevlendirilen Yaşar Ünal'ın raporunun okunmasıyla başladı. Raporda Ünal şu ifadeleri kullandı: “88 sayfalık sözleşme gizli olduğu için bilgi edinemedim, Meclis'in takdirine...”

Madem gizli, kız kim?
İlk konuşmayı yapan, İTO Meclis üyelerinden Nurettin Taşpınar oldu. Taşpınar konuşmasına, Bernie Ecclestone'un yaptığı basın toplantısından alıntı yaparak başladı: “Bernie Ecclestone, 'Centilmen bir kişi dün akşam hangi kadınla birlikte olduğunu söylemez' dedi. Madem bu sözleşme gizli, Bernie Ecclestone kiminle yattı? Kız kim?” diyerek gizli sözleşmeye tepkisini dile getirdi. Taşpınar'ın bu sert çıkışına rağmen herhangi bir tepki gelmedi.

Daha sonra meclis üyesi Zülfikar Tunç söz aldı. Tunç konuşmasında Formula 1'in yıllık 3 milyon dolardan fazlaya kiralanabileceğini söyledi ve gizli sözleşmeyi eleştirdi. Tunç konuşması sırasında VATAN yazarı Necati Doğru'nun konuyla ilgil yazdığı köşe yazısından alıntılar yaptı. Daha sonra Hacı Demir söz alarak gizli sözleşme aleyhine konuştu.

Niye halvet olalım?
Bu konuşmalardan sonra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş eleştirilere cevap verdi. Yalçıntaş, “Şirketler arasında yapılan sözleşmeler gizli olabilir. Bu sözleşme de gizli olduğu için açıklama yapılamaz. Ancak isteyen kişi varsa odamda kendisine bilgi verebilirim” dedi. Bu konuşmadan sonra söz alan Zülfikar Tunç şu ifadeleri kullandı: “Sözleşme 3. şahıslara gösterilemez, biz meclis üyesiyiz ve 3. şahıs değiliz. Kamuya malolmuş bir olay saklı olmamalı. 'Gizlilik anlaşması var, odama gelin' diyorsunuz. Odanda niye halvet olayım?”

Tartışma çok sertti ama bu kez yumruklar konuşmadı
İTO'da ilk defa bu kadar sert üslup kullanılmasına rağmen herhangi bir kavga çıkmadı. Oysa bundan önce daha az tartışmalı konularda kaba kuvvet kullanılmıştı. İlk olay İTO Yönetim Kurulu'nda yaşanmıştı. Makam aracı olarak Mercedes alınmasına karşı çıkan Bülent Barlak'a Ali Kopuz saldırmış ve parmağını kırmıştı.

İkinci kavga olayı ise İTO Meclisi'nde yaşanmıştı. Toplantıda İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Eminönü'nde bulunan Nuh 1 adlı hanın 7 milyon dolara kadar satın alınması konusunda İTO Meclisi'nden yetki istemişti. Meclis üyesi İlhan Erem'in “Bu hanın sahipleriyle sizin dostluğunuz varsa... Mal alım satımı konusunda...” şeklindeki sözleri tartışma yaratmıştı. Bu tartışma sırasında Zekai Erez ile Erdal Coşkun arasında kavga çıkmıştı.

Öge Demirkan/Vatan


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.