Berçin Köyündeki tarih

Berçin Köyündeki tarih

İzmir Röleve Anıtlar Müdürlüğü'nden de onay alan Berçin Köyündeki Tarihi Gözetleme Kulesi, 2002 yılında çıkan bu kararların uygulanacağı günü bekliyor.

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Berçin köyünde bulunan ve Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından acilen restore edilmesi tavsiyesinde bulunulan, İzmir Röleve Anıtlar Müdürlüğü'nden de onay alan Berçin Köyündeki Tarihi Gözetleme Kulesi, 2002 yılında çıkan bu kararların uygulanacağı günü bekliyor.


Berçin Köyü Muhtarı Hakkı Uyar tarafından değerlendirilmeye alınan Gözetleme Kulesi, yapılan araştırmalar sonucu Batı Anadolu'da görülen Gözetleme Kuleleri'ne benzediğinden restore edilip korumaya alınmasına karar verildiği halde 6 yıldan beri yıkılmaya terk edilmiş durumda bekliyor.

 

Köy Muhtarı Hakkı Uyar, ''Gerek mimarisi gerekse gerekse tarihi özelliğinden dolayı bu kulenin mutlaka değerlendirilmesini arzuluyoruz. Başvurduğumuz her yerden de olumlu cevap alıyoruz. Ancak bugüne kadar hala bir şey yapılmış değil. İlgililerin ilgisizliği yüzünden bir tarihi eser yok olmak üzere'' dedi.

 

Oldukça ilginç bir mimariye sahip olan Gözetleme Kulesi'nde; gizli bölmeler, yer altından kaçış tünelleri, giriş kapısının yerden oldukça yüksek oluşu dikat çekicidir. Berçin köyünün bu kulenin etrafına yerleşmesindeki nedenlerin ve kulenin yapılış gerekçesinin tarihe ışık tutması açısından mutlaka araştırlması gerekiyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.