Baz istasyonuna karşı yoğurt önlemi

Baz istasyonuna karşı yoğurt önlemi

Hüsrev Gerede Caddesi sakinleri mahallelerinde bulunan baz istasyonlarından rahatsız. Sağlık merkezinin de arka bahçesinde bulunan ve bir cephesi de okula bakan Koru Apartmanı’nın bahçesindeki üç ayrı GSM operatörüne ait baz istasyonları mahallelinin sağl

Hasan Cerit


1991 yılından beri buradayız. Baz istasyonu 97-98 yıllarında kuruldu. Baz istasyonu kurulurken çevreden izin alınması gerekiyordu. Herkes şikâyetçi ama hiçbir şey yapamadık. Bizim gibi gücü zayıf olan insanlar bir şey yapamıyor. Dükkânımızın içinde oturamıyoruz. Gözlerimiz kızarıyor, uyku bastırıyor, şakaklarımız bir şeye sıkışmış gibi ağrıyor. Müşterilerimiz hemen etkileniyor. Nişantaşı’na çıkınca rahatlıyorum.

BİNA SAHİPLERİ DE KANSER

Bina sahiplerinden biri de kanser hastası. Baz istasyonu kurulması karşılığında para aldılar. Tehlikeye karşı yoğurt yediklerini söylüyorlar. Bir yıl içinde bozulmayan yoğurdun, radyasyona karşı nasıl etki göstereceği de merak konusu aslında. Yanı başımızda Medicana’ya gelen hastalarda etkileniyor. Şikâyetlerimizi bildirdik ama netice alamadık. Ekip önce geliyor şikâyetlerimizi dinliyor, başkanımız birazdan gelecek diyorlar ama gelen giden yok.

OKULUN YANINA KURULAMAZ

Özgür Ekmekçi

Dokuz aydır bu apartmanda iş yerim var. Bahçemizde üç ayrı GSM operatörüne ait baz istasyonu bulunuyor.  Bunu fark ettikten sonra çevre sakinleriyle konuştuğumda apartmanımızda da üç kanser hastası olduğunu öğrendim. Kendi iş yerimin de burada olmasına rağmen duyarlı bir vatandaş olduğum için bu olayın üzerine gitmek istedim. Radyoaktif serpinti var ve insanlar bundan etkileniyor. İki yan apartmanımızda sağlık kurumu var. Arka tarafımızda bulunan okulun bahçesi de baz istasyonlarına bakıyor. Bildiğim kadarıyla baz istasyonlarını sağlık kuruluşu, okulların ve camilerin bulunduğu yerlere kurulamaz.

SÖZLEŞME BİTTİĞİ ANDA KALDIRILSIN


Bu işte büyük paralar dönüyor. Benden önce bu dairede bir kadın varmış ve rahatsız olduğu için çıkmış. Sağlığımı etkilemeye başlarsa bende bir dakika durmam. Baz istasyonlarının sözleşme süreleri olduğunu biliyorum. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Sözleşme süresi bitmeden kaldırılması mümkün değildir. Ama bittiği anda kaldırılmasını istiyoruz.


BAŞA ÇIKAMADIK

Tevfik Gözüm

56 yıldır burada yaşıyorum. Yan apartmanımızın bahçesinde baz istasyonu kurulmasından hoşnut değiliz. Ama başa çıkamadık. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül buraya kadar geldi, kaldırılması için gerekeni yapacaklarını söyledi ama bir daha gelmedi. TÜBİTAK’a ölçümler yaptırdık. Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği asgari rakamların çok altında olduğu söylendi böylece kanuni bir dayanağımız kalmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.