Bayramda Oğullarının Şehit Haberini Aldılar

Bayramda Oğullarının Şehit Haberini Aldılar

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gül yazı köyüne güvenlik amacıyla giden korucu Mehdi Tosun’un kullandığı aracın uçuruma yuvarlanması sonrasında 9 asker ve 1 korucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Süleyman Topal’ın ailesine acı haber

 Bayramda Oğullarının Şehit Haberini Aldılar

 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gül yazı köyüne güvenlik amacıyla giden korucu Mehdi Tosun’un kullandığı aracın uçuruma yuvarlanması sonrasında 9 asker ve 1 korucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Süleyman Topal’ın ailesine acı haber akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi.

Şişli’nin Mecidiyeköy Mahallesinde ikamet eden ablası, onun yanına gelen annesi Memnune ve babası Osman Topal’ın oturduğu eve gelen İstanbul Jandarma Komutanlığı’ndan askeri yetkililer acı haberi verdi.

İstanbul Sarıyer’de görev yapan Uzman Çavuş Süleyman Topal’ın tayininin 28 gün önce Şırnak’ın Uludere Hudut Taburu’na çıktığı öğrenildi. İstanbul’da görev yaptığı sırada Topal’ın ablasının yanında kaldığı öğrenildi. Topal’ın İstanbul’daki anne, baba ve ablasının saat 01.00 ’de Sabiha Gökçen Havalanın dan uçakla Adana’ya oradan da karayoluyla Osmaniye’ye gideceği belirtildi.

Şehidin İstanbul’da kaldığı eve, komşuları ve yakınları taziye ziyaretine geldi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şehit askerin evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Sarıgül, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şu evi görüyorsunuz. Hepsi gariban çocukları. Tamam zengine de bir şey söylemiyorum ama, bu kadar olur mu ya. Artık ne olursa olsun anaların ağlamaması lazım. Şehitlerimizin gelmemesi lazım. Silahların gidip barışın gelmesi lazım. Bunun çaresini mutlaka ülkeyi yönetenler, bütün siyasiler bir araya gelerek elbirliği çözmesi lazım. Bir annenin evladını kaybetmesi ne demek. Böyle bir şey olabilir mi" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.