Bayram Özata: ‘Şişli Belediyesi’nin borcunu neden açıklamıyorsunuz?’

Bayram Özata: ‘Şişli Belediyesi’nin borcunu neden açıklamıyorsunuz?’

Şişli Belediyesi DSP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Bayram Özata, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e; ‘Ben daha önceden de birkaç defa sormuştum. Ama bir türlü cevap alamadım. Şişli Belediyesi’nin borcunu neden açıklamıyorsunuz?’ dedi.

MUAMMER KESKİN’İN KONUŞTUĞU İLE YAPTIĞI FARKLI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, açıklıktan, şeffaflıktan ve isteyenin istediği bilgilere istediği zaman ulaşabileceğinden bahsederken, Şişli Belediyesi’nin meclis üyesi Bayram Özata, sorduğu sorulara cevap dahi alamadığından şikâyet etmesi, yine Keskin’in konuştuğu ile yaptığının farklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

“BÜTÇE GELİR VE GİDERLE BİRLİKTE BORÇLA DA İLGİLİDİR”   

Bayram Özata, Şişli Belediyesi’nin 2021 yılının tahmini bütçe görüşmeleri sırasında, ‘Bütçenin gelir ve giderleriyle birlikte borçlarıyla da doğrudan ilgilidir. Ben daha önceden de birkaç defa sormama rağmen Şişli Belediyesi’nin borcunu bir türlü açıklamadınız. Belediyenin ya borcu yok ya da borç bir türlü hesaplanamadı’ diyerek konuşmasına devam etti.

“MECLİS BÜTÇEYİ ONAYLAMAZ İSE BAŞKAN DÜŞERDİ”

Özata, geçmiş dönemlerde belediyenin bütçesi meclis tarafından onaylanmadığında başkan görevden düşüyordu. Ama daha sonra çıkan kanunla artık meclis bütçeyi onaylamak zorunda kaldı. Onun için biz bütçeye onay veriyoruz. Şişli Belediyesi’nin bütçesi Şişli'ye hayırlı olsun.

“ŞİŞLİ’Yİ HEYECANLANDIRAN BİR BÜTÇE DEĞİL”

Bu bütçe, Şişli Halkı'nı heyecanlandıracak bir bütçe değil. Yapılan bu bütçe ile Şişli'nin temizliği ve belediyenin personel maaşları ödeyerek kendisini başarılı sayabilecek bir bütçe hazırlanmış. Kara kara yazılmış sıra sıra dizilmiş bir metin.

Bürokrasideki arkadaşlara teşekkür ederim. Ellerindeki imkanlarla rakamları yerli yerine koymuşlar. Başka yapabilecekleri de bir şey yoktur.

“BELEDİYENİN YA BORCU HESAPLANAMADI YA DA BORÇ YOK”

Bütçeyi ilgilendiren sadece gelir ve giderler değildir. Gelir ve gider haricinde borçlar da bütçe ile doğrudan ilgilidir. Biz birçok defa Şişli Belediyesi'nin ne kadar borcu olduğunu öğrenmek istememize ve bunu da defalarca sormamıza rağmen bir cevap alamadık. Bu durumda da, ya borç hesaplanamadı ya da belediyenin borcu yok demektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.