Bayram Harcamalarına Dikkat

Bayram Harcamalarına Dikkat

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Ramazan Bayramı dolasıyla tüketicileri yapacakları harcamalar konusunda uyardı.

  

Bayram Harcamalarına Dikkat

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Ramazan Bayramı dolasıyla tüketicileri yapacakları harcamalar konusunda uyardı. Göktaş, “Tüketicilerimiz ihtiyacı olsun, olmasın düşünmeden borçlanıyorlar. Sonrasında bir o banka, bir bu bankaya giderek borcu yeni borçlanmalar ile kapatmaya çalışıyorlar. Gittikçe batağa giriyorlar" dedi.

 

 “ŞEKER KREDİ ÇÖKER KREDİ OLMASIN”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş” Tüm tüketici kardeşlerimiz bankaların kendilerine kurdukları ticari tuzaklara düşmesinler. Cazip kredi, şeker kredi, şeker tadında kredi gibi slogan ve reklâmlarla karşınıza tüketici kredisi, ihtiyaç kredisi diye çıkan imkanlara kanmayın, yanmayın. Şeker kredi sonrasında hayatınıza çöker kredi haline gelir ” dedi.

 

“İHTİYACINIZI DÜZGÜN BELİRLEYİN”

Ülkemizde insanlarımızın çoğu ihtiyaç belirlemede yanlışlıklar yapıyor. İmkânlarının dışına çıkıyor. Buda sonu hüsran ile biten durumlar yaratıyor. Tüketicilerimiz eğer imkânları yok ise olmayan parayı harcamasınlar, olmayan para için tutup da kredi çekerek huzurlarını kaçırmasınlar, sağlıklarından olmasınlar. Bunun yanı sıra ihtiyaç olmadan alınan bir mal ve malzeme israftan başkaca bir şey değildir. Sırf Bayram da adet yerini bulsun anlayışı ile yahu üç kuruş kredi çeker, yaparız, gibi harcamalara yönelmeyin. Krediler çok ocakları söndürdü. Sadece bizim kayıtlarımızda ülkemiz geneli aldığı tüketici, ihtiyaç kredisini ödeyemeyen ve icraya düşen 13 bin insanımız var. Tüketicilerimiz kesinlikle piyasadaki tefecilerden, ayrıca kredi kartınızın borcunu ödüyoruz, kredi borcunuzu ödüyoruz gibi söylemler içine giren üçüncü şahısların türlü çeşitli beyanlarına kanmasınlar. Kendileri için yıkım olur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.