"Baykal'ı Ayıplıyorum"

"Baykal'ı Ayıplıyorum"

Emin Şirin: "Mazotun 1 YTL olması bizim fikrimiz."

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, ''Baykal'ı, mazotun 1 YTL olmasını kendi fikri gibi sunması nedeniyle ayıplıyorum'' dedi.

Emin Şirin, partisinin Bursa milletvekili adaylarını tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında, iktidarda yer almaları durumunda yüzde 100 yerine getirecekleri bir taahhüt olarak nitelendirdiği mazotun 1 YTL olması taahhüdünü diğer partilerin taklit ettiğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talebi üzerine, bu taahhüdün nasıl hayata geçirileceğini kendisine anlattığını belirten Şirin, ''Anlattım, çünkü koalisyon ortağı olabiliriz. 'Ya çok kolaymış biz de yapalım' dedi ve kopya çekti. Şimdi de 'Ben bunu akıl etmiştim' diye fırladı ortaya. Baykal'ı, mazotun 1 YTL olmasını kendi fikriymiş gibi sunması nedeniyle ayıplıyorum'' diye konuştu.

Şirin, parti olarak bütün seçim taahhütlerinin yıllık maliyetinin 20-22 milyar dolar olduğunu dile getirerek, bu maliyetin karşılanması için gerekli kaynağı yaratacaklarını söyledi.

Maddi menfaat beklentileriyle anket manipülasyonu yapan tüccarlar bulunduğunu ifade eden Emin Şirin, sağlıklı anketlerin sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığını ileri sürdü.

''Hakiki durumumuz şudur, bugün kesin olarak 3. parti durumundayız. Kıl payı da olsa seçimi ikinci parti olarak bitirme ihtimalimiz de mevcuttur'' diyen Şirin, ilerde ne olacağını bilemeyeceğini, AK Parti'yle kesinlikle koalisyon yapmayacaklarını, CHP ve barajı aşarsa MHP'yle iş birliği yapmalarının söz konusu olabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir siyasi parti lideriyle herhangi bir televizyon kanalında karşı karşıya gelmeyi kabul etmediğine değinen Şirin, ''Başbakan Erdoğan, tek başına yalancı pehlivanlık yapmaktan vazgeçsin. Halkın da başbakan adaylarının tartıştığını görmek hakkıdır'' dedi.

Şirin, seçmenin yüzde 15'inden fazlasının engelli olduğuna dikkat çekerek, seçimlerde engellilere oy kullanabilmeleri için imkan sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.