Baykal TOBB Genel Kurulu'nda

Baykal TOBB Genel Kurulu'nda

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından sonra kürsüye CHP lideri Deniz Baykal çıktı...

Deniz Baykal'ın konuşmasından satır başları...

Türkiye'ye giren 20 milyar doların ne kadarı yeni tesis için harcandı.
Türkiye'de aynı anda iki olay yaşanıyor. Hem işsizlik ver hem de nitelikli işçi eksiği var.
Sanayimizin kalkınması için eğitim sorununun aşılması şart.
Lisede okuyan öğrencilerin 3'te 2'sini ciddi bir kararla lisenin ortasında ikiye ayırmak lazım.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın YÖK'le işbirliği yapması lazım.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin 2001 yılında krizden çıkan bir ülkeyi devraldığını sürekli tekrarlayarak bir korkutmaca ve caydırmaca içine girdiğini savundu. Baykal, AKP'nin kalkınan bir ülkeyi devraldığını iddia etti. Türkiye, her yıl yüzde 6.5 fazla veren bir ekonomik durumla karşı karşıya. Türkiye borç batağına sürükleniyor. Türkiye olağanüstü fedekarlıkların içinden geçiyor. 2001 yılında yazılan reçete artık geçerliliğini yitirmiştir. Artık yeni reçete yazılmalıdır. Artık reel sektörün sorunlarına çözüm getirilmeli. Türkiye'nin kobi sorunu reel sektör sorunu var.

İzlenmekte olan ekonomik program geride kalmış sorunlarla ilgili. Türkiye sorunlarına çıkış aramalıdır.

Türkiye'de sanayinin yapısını çok daha ihracat yapabilecek duruma getirmeliyiz. Sanayimiz dünya çapında rekabet yapacak hale getirilmeli.

Sanayiyi kalkındıracak teşvik politikasıdır. Kendimiz için üretmenin zamanı geçmiştir artık dünya için üretmek durumundayız.

Borçşanma yoluyla yapılan sanayideki atılımlar ülkeyi zora sokuyor. Türkiye'ye yeni bir sanayileşme politikası şarttır.

IMF borçları ödenecek hale getirerek görevini yapıyor. IMF'in işi bir üşleyi kalkındırmak değildir. Ülkeyi kalkındırmak başbakanların bakanların işidir. Bu para bolluğu sizi aldatmasın. Türkiye'ye giren 20 milyar doların ne kadarı yeni tesis için... Yeni tesis kurma anlamında ne kadar yatırım var. Yeni tesisi kurma anlamında yatırım yok. Bir Hyundai gelecekti onu da Çek Cumhuriyeti'ne kaptırdık. Türkiye'de sadece paranın girdisi hesaplanıyor. Sanayimizin kalkınması için eğitim sorununun aşılması şart..

Liselerimizde bütün öğrenciler avukat ve doktor olacakmış gibi yetiştiriliyor. Eğitim sisteminin tamamen değiştirilmesi gerekiyor. Bunun yapılabilmesi için Milli Eğitim Bakanı'nın YÖK'le kavgalı olmaması gerekmemektedir. CHP olarak en önemli icraatlarımızdasn biri eğitim reformu olacaktır. Eğitimi iş ve meslek yaşamına yönlendireceğiz. Ekonomimizde bir sistem tartışmasının anlamı yoktur. Böyle bir tartışma sözkonusu değildir.

Başbakan sıradışı bir telaş ve kaygı içinde konuşuyor. Demokrasi kimsenin babasının malı değildir. Milli irade tartışmasını 80 yıl önce çözdük. Kimse milli irade hamaseti yapmasın. iktidara gelenler cumhuriyet ve demokrasiyi unutmasınlar. Cumhuriyet ve demokrasi elele vermeli. Erdoğan'a milletin rotasıyla oynamayın uyarısı yapmıştı.

Laiklik tartışmasını senin Meclis Başkanın çıkarmadı mı? Sen desteklemedin mi? Devletin kurumlarına savaş açacaksın. Sonra da işadamalarına istikrarı bozma diyeceksin. Yok o dayatma yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dayatma yapıldı. Türkiye şu anda bir siyasi gerilimin içine girdiyse bu süreci yürütemeyen başbakan nedeniyledir. Türkiye'nin yığınla sorunu varken cumhurbaşkanlığı seçimi sorun haline getirildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.