'Başörtülüyü vatandaşlıktan atın'

'Başörtülüyü vatandaşlıktan atın'

Başbakan Erdoğan, CNNTurk'teki canlı yayında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik tepkilerde eşinin gerekçe gösterildiği iddialarına cevabı sert oldu.

Başbakan Erdoğan canlı yayında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi olayında yaşananları anlattı. Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın eşinin başörtülü olacağına yönelik ortaya atılan iddilara sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, aday olmak Abdullah Beyin takdiridir. Parti yeniden oturur değerlendirir. Burukluk Anadolu’da had safhada. Konuya girdiğim anda insanların refleksini görüyorum.

Ahmet Hakan Başörtüsü konusu yüzünden mi Çankaya çıkmadı
Başörtüsü gerekçe gösetirilirse çok acı olur .O zaman başörtülü olan ülkenin vatandaşı olamaz. Açıklasınlar
Eşinin başı açık olduğunda oluyor da kapalı olunca neden olmuyor.
Üçünün başı örtülü olunca olmuyor. Biz halkımı aldattık Halk tercihini kullandı. Yarın başka olur. Şu anda bu denk düştü diye bunu farklı yerlere çekmek çok yanlıştır.
Biz burada eşlerin örtüsü açıklığı ile uğraşmayalım.

Taha Akyol Başbakan olarak tansiyon düşürme görevi var biliyorum. Bu konuda ne yaptınız

Erdoğan, Biz adayları açıkladık şimdi parti programını açıklayacağız. Biz 4-5 yıl içinde neyi dayattık neyden mahrum bıraktık. Hangi konuda geri gidiş var. Ekmeğimi elinden alındı. Miting meydanları tepkisini ortaya konabilir. Neden ortaya geldi ona bakmak gelir. Nedeni Ak Parti gücünü nasıl izole ederiz hesabı yapıldı. Renk ortaya çıkınca bir anda dengeler değişti. Biz tarihten ibret alarak adımımızı atıyoruz.

Bizimle ilgili tavırları ben çok iyi biliyorum İstanbul’da 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bize neler demediler ki, otobüsler ayrılacak tiyatrolar kapanacak, vatandaşlar ne hale sokulacak denildi. Ne değişti. Şimdi iktidarda aynı durum yaşandı. Hükümete aynı suçlamalar yöneltildi. Ama geride kalan sürede ne yaşandı. Siyasi partinin içinde her renk olacaktır. Biz adayları da tespit edilirken tüm bu yaşananları bize atfedilenleri çok iyi irdeledik. Bizim yerimiz merkezdir. Merkez Sağ ve merkez sol da bize gelebilir.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.