Başkentte konuşulan aday adayları

Başkentte konuşulan aday adayları

Seçime kilitlenen Ankara'da artık milletvekili aday adayları konuşuluyor. Partiler ünlü isimlerin peşinde. Yoğunluk ise AK Parti Genel Merkezi'nde. Kim hangi partiden aday?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinden kimlerin milletvekili adayı olacağına ilişkin, ''Hepsini duyacaksınız. Biraz sabırlı olun'' dedi.

Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin, "Zafer Çağlayan'dan başka milletvekili adayı olan kimler var partinizde?" şeklindeki sorusuna, "Biraz sabır" cevabını verdi.
 
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ise, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağına ilişkin söylentileri değerlendirdi ancak kesin konuşmaktan kaçındı.
 
Çağlayan, "Şu anda hiçbir şey yok, olunca konuşacağız. Ben yönetimimle, meclisimle konuşacağım, ondan sonra sizlerle konuşacağım" dedi.
 
22 Temmuz seçimlerinde adaylar ön planda olacak. Partiler, önemli isimleri kendi saflarına çekmek için görüşmelerini sürdürüyor.
 
AK PARTİ:
 
AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için şu ana kadar 4 bin 500 kişi başvurdu. Partiye rekor sayıda başvuru yapıldı.
 
Milli sporcu Hamza Yerlikaya, yapımcı Şahin Özer, KADER Başkanı Seyhan Ekşioğlu gibi isimlerin yanında eski ANAP'lı ve DYP'li bakanlar Salih Yıldırım ve Mehmet Sağlam da AK Parti'ye başvurdu.
 
Nazlı ılıcak, Hakan Şükür, İkbal Gürpinar, Ertuğrul Günay gibi isimler de AK Parti'nin aday listesinde yer alması bekleniyor.
 
CHP:
 
CHP, DSP ile süren işbirliği görüşmelerinin sonuçlanmasını bekliyor. CHP'de adaylık başvuruları 22 Mayıs'a kadar sürecek. DSP ile devam eden görüşmelerin sonuçlanması adayların kaderini de belirleyecek.
 
CHP'ye şu ana kadar başvuruda bulunan ya da aday olması beklenen isimler arasında, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kısacıklıoğlu, sanatçı Şehnaz Çakıralp ve Tolga Çandar bulunuyor.
 
DP:
 
DYP ve ANAVATAN Partisi ayrı ayrı aldığı başvuruları birleştirerek değerlendirecek. DYP'ye şu ana kadar bin 480 kişi başvuruda bulundu. ANAVATAN Partisi ise bu rakamın bini geçtiğini açıkladı.
 
DP aday adayları arasında ise Mehmet Ali Bayar, İlhan Kesici, Meclis Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan bulunuyor.
 
MHP:
 
Adaylık başvruları sona eren ilk parti MHP oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak listelerin merkez yoklaması ile hazırlanacağını belirtti.
 
MHP'nin milletvekili aday adayları arasında, Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Koroğlu, emekli büyükelçi Gündüz Aktan, Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Timur Ulusoy, futbolcu Saffet Sancaklı, yönetmen Ertürk Yöndem, İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş var.
 
Milli halterci Naim Süleymanoğlu ile büyükelçi Deniz Bölükbaşı'ının da MHP'den aday olması bekleniyor.

CNN Türk

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.