Başbakan'ın oy tahmini yüzde 40

Başbakan'ın oy tahmini yüzde 40

Başbakan Erdoğan kamuoyu araştırmasında 28 Mart seçimlerinde aldıkların oyun üstüne çıktıklarını belirtirtti, bağımsız adaylar ve MHP-CHP koalisyonu iddiasına cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''kamuoyu araştırmalarında 28 Mart seçimlerinde aldıklarının üzerinde bir oy oranına ulaştıklarının görüldüğünü'' söyledi.

Erdoğan, TGRT Haber Televizyonunda katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diğer partilerin seçim bildirgelerinde çiftçilere yönelik vaatler bulunduğunun hatırlatılması ve AK Parti'nin bu kesime yönelik eksikleri olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, iktidarları döneminde mazot desteği uygulamasını başlattıklarını söyledi. Bunun yanında çiftçiye yönelik prim desteği ile kredi faizlerinin düşürülmesi uygulamasını da anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde toplam 765 bin çiftçinin borcu bulunduğunu, 1.5 katrilyon tutarındaki bu borcun da silindiğini söyledi.

Hayvancılığın doğru uygulamalarla ayağa kaldırıldığını kaydeden Erdoğan, artan traktör alım sayısının da bu kesimin güçlendiğini gösterdiğini kaydetti. Yapılanların görmezden gelinmesinin yanlış olduğunu belirten Erdoğan, ''çiftçilerimizin kapısında traktörünü, yanında otomobilini gördükçe mutlu oluyoruz'' dedi. Erdoğan, zaman zaman sıkıntıların yaşandığını, ancak bu kesim üzerinden popülizm yapılmaması gerektiğini ifade etti.

-''YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE OY''-

Erdoğan, ''partisinin oy oranı'', ''seçim sonrasında nasıl bir parlamento gördüğü'' ve ''koalisyonlara'' ilişkin sorulara ise şu yanıtı verdi: ''Ne zaman koalisyon olmuşsa Türkiye geri gitmiştir. Ne zaman tek parti iktidarı olmuşsa genellikle Türkiye ileri gitmiştir. Bu durum bize ders olmalıdır. Çünkü Türkiye'nin veya Türk toplumunun kültürü bu işe demek ki uygun değil, buna müsaade etmiyor, tek partili iktidarlarla da sıçrama yapıyor. Bizim şu anda sürekli olarak yaptığımız, bir de ben tek firma ile çalışmam, hep bunu ikili üçlü yaptırırım ki çaprazlama yapayım, şu anda hamdolsun, biz 3 Kasıma endeksli değil, 28 Marta endeksli olarak çalışıyoruz. Kamuoyu araştırmalarında 28 Mart seçimlerinde aldığımız oyun üzerinde bir oy görünüyor ki o da yüzde 40'ın üzerinde bir oy.''

-MHP-CHP KOALİSYONU-

Bazı çevrelerin MHP-CHP koalisyonunu teşvik etme gayreti içinde olduğunu belirten Erdoğan, ''Birisi değirmenci diğeri de değirmene su taşıyan olur. MHP'yi değirmene su taşıyan, CHP'yi değirmen sahibi olarak görüyorlar galiba'' dedi. Vatandaşlardan iktidarlarından önceki dönemle bugünü değerlendirmelerini isteyen Erdoğan, ''Eğer geriye gidiş varsa AK Parti'ye oy vermesinler. İleri gidiş varsa, AK partiye oy versinler'' diye konuştu. Erdoğan, yaptırdıkları anketlerde şu anda 2 partinin barajı aştığının görüldüğünü, ancak bu değerlendirmelerin kararsızların oyu dağıtılmadan yapıldığını anlattı.

-BAĞIMSIZ ADAYLAR-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki mitinglerde ''oylarınızı israf etmeyin'' mesajını verdiğinin hatırlatılması üzerine de Erdoğan, ''Hizmet bekliyorsan bir bağımsız adayın bu şehre vereceği hiç bir şey yok. Belediye başkanı seçmiyoruz, milletvekili seçiyoruz. Tek başına iktidar olacak hali yok. Mesele nedir? Burada sana hizmet getirecek bir iktidar partisini yakalayabilmektir ki o sana hizmet getirsin. Bunu yakalamak çok önemlidir'' diye konuştu. Doğu ve güney doğu da gerçekleştirdiği mitinglerde halkın coşkusunu gördüğünü anlatan Erdoğan, bu bölgelerdeki tüm kentleri gezeceklerini söyledi.

Bu kentlere yönelik ciddi sosyal destek projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, ''Biz toplumsal merkeziz. 3 Kasım seçimlerinde 81 vilayetin 79'undan biz milletvekili çıkarmışız. Dolayısıyla biz terörün bir yerde korkusu haline gelmişiz. Güneydoğu'da Doğu'da özellikle bu bölgelerde, bölücü teröre yönelik AK Parti'nin oluşturduğu hava ellerindeki tüm silahları alıyor'' dedi. Erdoğan, Fenerbahçe'ye ilişkin bir soru üzerine de Roberto Carlos'un kendini dünya çapında ispatlamış bir isim olduğunu ve Türkiye'nin şartlarında da başarılı olmasını temenni ettiğini kaydetti.

Erdoğan, takımdan ayrılanların da kaliteli ve önemli oyuncular olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Ben bir Başbakan olarak değerlendirmeyi yaparken Beşiktaş'a olan mesafemi de diğer kulüplere olan mesafemi de korumak durumundayım. Temenni ederim ki idarecilerle görüşmüşlerdir, tercihlerini yapmışlardır. Bu tercihler, hem kendileri, hem Türk futbolu için hayırlı olsun.'' Seçim sürecine yönelik mesajının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan, meydanlarda birlik beraberliğin sergilenmesi, kişisel hakaretler olmaması, zihniyetlerin ve programların eleştirilmesi gerektiğini söyledi.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.