Başbakan'dan iş dünyasına mesaj

Başbakan'dan iş dünyasına mesaj

Başbakan Erdoğan, İskele Sancak'taki konuşmasında bazı kesimlerin hükümet çalışmalarından memnun olmasına karşın başka partilere yönelmesine karşı çıktı.

Başbakan Erdoğan İskele Sancak'taki konuşmasında kişi başı gelirden özelleştirme politikalarına değindi. İşte Başbakan'ın açıklamalarından satır başlardı:

Kişi başı gelir 10 bin doların üstüne çıkmasının anlamı biz olayın zor dönemini geride bıraktık, 2.500 den 5.500’e getirene kadar biz sıkıntı çektik. 2007’nin şu anki rakamları ile 7 bin dolar seviyesine getirdik. Bundan sonraki süreçte kartopu misali büyümesi daha kolay olacaktır.

Bu durum ülkenin kalkınmasının en büyük göstermesidir. Satın alma gücünü artırmaktadır. Türkiye Atatürk döneminden sonraki en hızlı gelişmeyi göstermiştir. Biz 2013 sonunda 800 bin dolarlık bir büyüklüğe ulaşacaktır.

AK Parti bunca hizmeti ortaya koymasına rağmen yine de AK Parti’ye oy verilmez görüşünde olanlar beni üzüyor. Bu insanlar demek ki hizmet istemiyor. Borsa tarihin en büyük seviyesine ulaştı. Borsanın iyi noktada olması ekonominin bir noktaya gelmesi onların umurunda değil işleri nasıl olsa yürüyor. Türkiye’nin attığı adımları takdir ediyorlar ama oy vermeye gelince başka yeri tercih ediyorlar. Marifet iltifata tabidir. Biz yaptığımız çalışmanın karşılığını bekleriz. Türkiye’nin koalisyon dönemlerinde neler yaşadığını biliyor. Tek parti dönemlerinde elde edilen başarılar ortada. Bunca gelişmeye rağmen olumsuz tavır gösterilmesi bizi üzüyor.

Özelleştirme ve ekonomik veriler konusunda belli sol gruplar ve bazı ulusalcılar olumsuz tavır sergiliyorlar. Türkiye’de geçmişten beri gayrimenkul satışı yapmıştır. Özelleştirmeler yapılmıştır. Bizden önceki dönemde bunlar yapılırken sorun yok. Biz bunları yapınca sorun doğuyor.

MHP’nin 2002 beyannamesinde özelleştirmeye ilişkin kamuya ait tesislerin işler hale getirilip gerekirse sıfır bedelle satılmasını dahi öngörmüştür. Ayrıca yabancı sermayenin Türkiye’ye girmesine yönelik büyük desteği beyannamesine koymuştur.

Bugün özelleştirilen veya satışı yapılan tesislerde önemli oranda bir yatırım yapılmaktadır. Petkim’i alan 4 milyar dolara yakın yatırım yapacaktır. Türkiye bu tesisleri satmasaydı yarın SEKA gibi atıl duruma gelecekti. Bu tesisler arpalık gibi kullanılıyordu. CHP’de buraları arpalık gibi kullananlardan biriydi.

Gelişmiş ülkelerde devlet artık yatırım yapmıyor. Devlet düzenliyor denetliyor ve yeni yatırımlar için ortam hazırlıyor. Bizim de bunu yapmamız gerek.

haber7



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.