BAŞBAKAN’A YEMiN TÖRENiNDE BÜYÜK ALKIŞ

BAŞBAKAN’A YEMiN TÖRENiNDE BÜYÜK ALKIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili yeminini etti.

Töreni saat 15:00’ten beri aralıksız izleyen Başbkan Erdoğan, İstanbul ili milletvekillerine sıra geldiğinde, soyadınagöre kürsüye çağrıldı. AKP'li milletvekillerinin ayakta ve yoğun alkışlar arasında kürsüye çıkan ve 42 saniyede yeminini okuyan Başbakan Erdoğan yine alkışlarıyla Bakanlar Kurulu sıralarına geri döndü. Erdoğan’ın yemini sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli genel kurulda bulunurken tüm muhalefet sıralarından Erdoğan’ı alkışlayan olmadı.
Erdoğan’ın yemini öncesinde eski Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, kulislere çıkarak AKP’li milletvekillerini Erdoğan’ın yeminini izlemek üzere Genel Kurul’a davet etmesi dikkat çekti. Bu davet üzerine Genel kurul'daki AKP sıraları hızla doldu.

TÖRENDEN NOTLAR

23. Dönem Milletvekillerinin TBMM'deki yemin törenlerine ara verildi. Saat 15'de başlayan törene saat 19.30 bir saat ara verildi. Başbakan'ın Recep tayyip Erdoğan'ın törenini geri kalan bölümünü izlemeyeceği veİstanbul'a gideceği bildirildi. Erdoğan'ın AKP Genel Başkan yardımcılarından Hayati Yazıcı'nın kızının düğününe katılacağı öğrenildi.

LOKMAN AYVA'YA BÜYÜK ALKIŞ

AKP İstanbul Milletvekili görme özürlü Lokman Ayva yeminini ederken tüm genel kuruldan alkış aldı. Kürsüye özel hazırlanmış kör alfabesiyle yazılmış yemin metni ile gelen Ayva, yeminini hatasız okudu. Salonda bulunan tüm milletvekillerinin Ayva'yı alkışladıkları görüldü.

KAMER GENÇ:ADAYIM

Tunceli Bağımsız milletvekilli kamer Geneç, Meclis Başkanlığına ve cumhurbaşkanılığan adaylığını koyacağını açkladı. Geneç, meclis kulislerinde gazetecilerle sohbetinde, "başka adaylara göre, Cumhurbaşkanlığına aday olabilirim" dedi.

YEMİN DEĞİŞSİN

Anaya değişkliği tartışmalarıyla gündeme gelen Mersin milletvekili Zafer Üskül AKPli milletvekillerinin ilgi odağı oldu. Arayasa değişikliği konusunda milletvekilleriyle sohbet eden Üskül'e , bazı milletvekilleri "milletvekili yemin metninin de" değiştirilmesini istediler. Üskül'e metninokunmasının zor olduğunu söyleyen milletvekileri, daha basit ve kolay okunabilir bir metin hazırlanmasını önerdiler.

"BAKANLIK İSTEMİYORUM"

Çok sigara içmesiyle bilinen AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, yine "sigara espirileriyle" karşıkarşıya kaldı. Kuliste sohbet sırasında "adınız bakan olarak anılıyor" espirilerine Durdu, ben günde 7 saat uyurum. Bakanlık zor iş, yapamam" şeklinde yanıt verdi. Durdu günde 3 paket sigara içtiği için Başbakan Erdoğan dahil çok sayıda AKP'li tarafından sık sık uyarılıyor.

İKİNCİ KUŞAK MİLLETVEKİLLERİ KULİSLERDE BİR ARAYA GELDİ

Türk siyasi hayatında önemli izler bırakan siyasilerin 23. Dönem milletvekili çocukları, Meclis kulislerinde birbirlerini kutladı. Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, Ferit Belen’in oğlu Mithat Belen ve İlhan Öztrak’ın yeğeni Faik Öztrak Meclis kulislerinde birbirlerini kutlayarak başarılar diledi.

ERBATUR’UN KIYAFETİ

Meclis kürsüsüne partisi CHP’nin amblemini simgeleyen, altı okun bulunduğu beyaz bir elbiseyle çıkan Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, kıyafetinin dikkat çekmesi üzerine, terzisi tarafından, “Milletvekili yemini töreni” için özel dikildiğini ve kendisine hediye edildiğini söyledi.

YEMEK FİYATLARI ŞAŞIRTTI

Yemin töreni sırasında Meclis lokantasını da ziyaret eden ve yakınlarına yemek veren özellikle milletvekilleri, lokantadaki yemek fiyatlarının ucuzluğu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimi milletvekilleri yemek fiyatlarını gösteren listeleri hatıra olarak saklamak istedi. Deneyimli milletvekilleri ise 40-50 kişilik misafirlere yemek verildiğinde "hesabın hiç de az olmadığını" ifade ederek yeni milletvekilleriyle şakalaştı.

ANKA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.