Başbakan süreci yarın başlatıyor

Başbakan süreci yarın başlatıyor

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanlığı'nın seçiminden sonra, Arın ve Gül'le bir araya geldi. Toplantı sonrasında Başbakan Köşk süreci için ilk açıklamayı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Millet iradesini bir kenara koymaya demokrasi izin vermiyor. Millet ne kadar güç verirse o kadar temsil yetkisine sahiptir. Biz siyasette azınlığın çoğunluğa tahakkümü diye bir ders almadık” dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı seçilen Köksal Toptan’ı kutlaması sırasında, TBMM’nin büyük bir uzlaşı içinde başkanını seçtiği kaydederek, Türkiye’nin bu tür bir dayanışmayı beklediğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında, “Millet iradesini bir kenara koymaya demokrasi izin vermiyor. Millet ne kadar güç verirse o kadar temsil yetkisine sahiptir. Biz siyasette azınlığın çoğunluğa tahakkümü diye bir ders almadık. Çoğunluğun da azınlığın hukukunu korumasını öğretiyorlar, biz bunu biliyoruz. Hukuku korumak başka şey, tahakküm başka şey” dedi.

Toptan konuşmasında da teşekkür ederek, “bizim üzerimizdeki yükün ne anlama geldiğini biliyoruz” dedi. Arınç zamanında “TBMM’nin güven kazanması” faaliyetini bundan sonra da sürdüreceğini kaydeden Toptan, en büyük yardımcısının da Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler olacağını söyledi.

Toptan, Meclis’te en büyük grubun AKP Grubu olduğunu hatırlatarak “Anayasa ve İçtüzüğe gereğine uyarak çalışmamızda en büyük destekçimiz Sayın Başbakan’dır” şeklinde konuştu.
Toptan, “Birbirimizi anlayarak, severek, bütün sorunları çözme imkanımız vardır” dedi

ANKA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.