Başbakan savcıları göreve çağırdı

Başbakan savcıları göreve çağırdı

Eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın ''Türkiye'nin, eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir'' sözlerine, Başbakan Erdoğan Kanal 7 canlı yayında cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zana'nın konuşmasıyla ilgili, ''Savcıların devreye girmesi lazım'' dedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, ''Bu çok yanlış, tamamen tahrik edici. Seçim arifesinde herkesi provoke edici bir açıklama'' diye konuştu.

Kanal 7'ye konuşan Başbakan Erdoğan, Zana'nın sözleri için "Açıklamalar çok talihsiz. Talihsizliğin ötesinde. Bu ülkede şu anda savcının devreye girmesi lazım" dedi.
 
Erdoğan, "Bu ülkede, bir bölücü yaklaşımı, bu ülkeyi bölebilecek bir anlayışı, yapıyı, ortaya koyamazsınız. Seçimin arifesinde böyle bir tahrik yapamazsınız" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Şu sıralarda bunların ifade edilmesine ne diyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine, "uçların metodunun hep bu olduğunu" ifade etti.
 
Erdoğan, "Ortada gizli birşey yok, çok açıkça bu konuşulmuş, çok açıkça ortaya konulan şeyler. Ve siz kalkıp da bu ülkede bir bölücü yaklaşımı, bu ülkeyi bölebilecek bir anlayışı, yapıyı ortaya koyamazsınız ve seçimin arifesinde de böyle bir tahrik yapamazsınız" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Bu bir defa bana göre bir hukuki sorun ortaya çıkarıyor ve haddini bilmez bir yaklaşım bu. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği gibi yapacaktır" diye konuştu.
 
Gül: "Herkesi provoke edici bir açıklama"
 
Seçim çalışmaları çerçevesinde bulunduğu Kayseri'de TGRT'nin canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Zana'nın milletvekili olduğu dönemde de benzer işler yaptığını söyledi.
 
Gül, "Bu, çok yanlış tamamen tahrik edici. Seçim arifesinde, herkesi provoke edici bir açıklama" dedi.
 
Gül, "Bu çok sorumsuzca diyorum, çünkü böyle bir açıklamanın bilinçsiz yapıldığı kanaatinde değilim. Provokatif bir tarz var ortada" diye konuştu.
 
Bu arada Leyla Zana'nın konuşmasıyla ilgili Iğdır Emniyet Müdürlüğü, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
"Eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir"
 
Kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana dün, ''Artık Türkiye'nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye'yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap'' demişti.

haber7



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.