Başbakan Hilton'da

Başbakan Hilton'da

Başbakan Erdoğan, 'iki Türkiye var' yorumu yapanları eleştirdi. Erdoğan, "Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz." dedi ve ekledi:

Başbakan Erdoğan uluslararası Basın Enstitüsü Kongresi'nde konuşuyor. Türkiye artık bir istikrar ülkesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Küresel sermayenin Türkiye'yi tercih etmesinin nedeni güven ortamıdır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olmakta kararlıdır. Bu reformaları Avrupa Birliği olmasa bile Türkiye yapmak zorundadır. Avrupa Birliğine katılım konusunda and içmiş durumdadır. Küresel barış için Türkiye'nin AB içinde olması şarttır.

Bazen Albert Einstain'in 'Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordue' sözlerinin ne kadar doğru olduğunu anlıyoruz. Türkiye ile ilgili yazılanlara bakınca bazen 'hangi ülkeden bahsediliyor' diye soruyorum.

Kimse Fransa'daki yakıp yıkma olayına bakıp kaç Fransa var diye sormadı. Türkiye'de yapılan bir mitinge bakıp hemen 'iki Türkiye var' denildi.

Din üzerinden siyaset yapmaya kesinlikle karşıyız. Siyaset ortak değerler üzerinden yapılamaz. Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz. Son mitinglerdeki heterojen kitllelere bakılarak Türkiye'de kamplaşma olduğunu söylemek son derece yanlıştır.

İnsanlar duvarların arkasına hapsedilmeye çalışılıyor. Psikolojik duvarları yıkmak engelleri kaldırmak herkesin görevidir. Küresellerin nimetlerinden eşit şekilde faydalanılmalıdır. Başvurduğumuz tek yol demokratik diplomasidir. Bu yolda çok koşuyoruz. Çok çabalıyoruz. Farklı inanç ve medeniyetlerin bir çatışma unsuru olacağına inanmıyoruz.

Bugün dünyanın pek çok yerinde yoksulluk içinde yaşayan şiddete maruz kalmış insanlar bulunmaktadır.

Türkiye basit önyargılarla değerlendirmeyi haketmiyor. Türkiye'yi siyah ve beyaz diye ayırmak barındırdığı diğer renkleri görmezden gelmek demektir. Türkiye barındırlığı farklılıkla bir başarı hikayesidir. Türkiye'yi anlamak küresellik adına önemli bir katkı sağlayacaktır.

İstanbul medeniyetler ittifakının sembol şehridir. Bu şehir ile Doğu-Batıyı birleştiren dünyanın nadide şehirlerinden biridir. İstanbul'un barış ve kardeşliğe kucak açmaya devam etmesi dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

HABER7COM

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.