Barzani meclisi karıştırdı

Barzani meclisi karıştırdı

TBMM Genel Kurulu'nda 'Barzani bile sizi fırçalıyor' sözü gerginlik yarattı.

TBMM Genel Kurulunda, geçici köy korucularının sosyal haklarında iyileştirme öngören yasa teklifinin görüşmeleri sırasında AKP ile CHP’liler arasında sert tartışmalar yaşandı, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in "Barzani bile sizi fırçalıyor" sözleri üzerine milletvekilleri birbirlerinin üzerlerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulu’nda, Geçici Köy Korucularının Sosyal Haklarında İyileştirme öngören yasa teklifinin görüşülmeleri devam ederken söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in sözleri gerginliğin çıkmasına neden oldu.

“O” NOKTA TERÖR

Teklif üzerine söz alan Ersin, Ankara ile Şırnak’ta yaşanan terör olaylarına değindiği konuşmasında Genel Kurul’da AKP sıralarına dönerek, “Bu kadar insanımız şehit oldu.

Bu insanlar, kedi yavrusu değil, ana kuzusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. Terörü sıfır noktada aldınız, ancak bugün terörde gelinen nokta ortada. İnsanlar kalabalığa giremiyor, nerede, hangi bomba patlayacak diye düşünüyor” sözleri tartışmayı başlattı.

KESTANE KEPAB

Ersin'in, “Burada bu kadar fuzuli işler yapıldı, ancak terör konusu ele alınmadı” sözlerine, “Meclis'te fuzuli işler olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Ersin’de, “Maliye Bakanı hakkında çıkartılan af yasası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında çıkartılan af yasası çok mu gerekliydi? Terör oluyor, hemen Irak'a kestane kebap, acele kabilinden nota veriliyor, ama hiç bir işe yaramıyor.

Barzani bile fırçalıyor sizi” sözleri ise bardağı taşıran son damla oldu. Ersin’in bu sözleri üzerine AKP’li milletvekilleri oturdukları yerden kalkarak kürsüye doğru yöneldiler. CHP’liler de aynı karşılığı verince tansiyon yükseldi.

TERBİYESİZ HERİF

AKP’li milletvekilleri, “Fırçalıyor ne demek? kimsin sen? terbiyesiz” diye bağırdılar. Ersin kendisine terbiyesiz diyen milletvekiline, “Terbiyesiz diyen ayağa kalksın” cevabını verdi.

AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, “gel buraya” diye bağırınca, ayakta bulunan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, iktidar sıralarına doğru yürüdü. Aslanoğlu'nu araya giren milletvekilleri durdurdu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.