Balık-ekmek geri döndü

Balık-ekmek geri döndü

İstanbullular 3 yıl aradan sonra balık-ekmek teknelerine kavuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2004 yılında Eminönü'nün tarihi dokusunu bozduğu gerekçesiyle kaldırılan balık ekmek tekneleri, yeniden satışa başladı. "Derya" isimli balık teknesinin sahibi Osman Öztürk, tarihi Eminönü balıkçılarının yeniden hizmete geçmesini tüm halkın beklediğini kaydederek, "Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı teknelerimizle Eminönü halkının hizmetinde olacağız." dedi.

İBB tarafından Galata Köprüsü'nün ayağındaki kıyıda kendilerine yer gösterilen 3 balıkçı teknesi, saat 11.00 itibariyle balık ekmek satışına başladı. Vatandaşlar, 3 YTL'den satılan balık ekmeklere büyük ilgi gösterdi. Hüseyin Durmaz isimli bir vatandaş, balıkçı teknelerinin Eminönü'nden kaldırılmasına çok kızdıklarını, yeniden hizmete dönmesinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Ahmet Yılmaz'da hasretle beklediği balıkçıların geri dönmesinden dolayı sevindiğini ve 3 sene öncesine göre balıkların daha taze olduğunu ifade etti.

3 balık teknesi sabah saat 09.30'dan akşam 21.30'a kadar satış yapacak. "Derya" isimili teknenin sahibi Osman Öztürk, tarihi Eminönü balıkçılarını tüm halkın beklediğini savunarak, "Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı teknelerimizle tekrar halkımızın hizmetinde olacağız." dedi. Bu duruma kendilerinden ziyade halkın sevindiğini kaydeden Öztürk, ihaleyle kazandıklarını ve yeniden satış hakkı için senelik 55 bin YTL ödediklerini ifade etti.

Öte yandan vatandaşların büyük ilgi gösterdiği balık ekmek teknelerine Japon turistlerin de rağbet ettikleri dikkat çekti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.