Bakan Gül'den Hürriyet'e yalanlama

Bakan Gül'den Hürriyet'e yalanlama

Türkiye senaryolarının konuşulduğu toplantı için, Hürriyet gazetesinin manşetinde "Askerler tepki göstermeliydi" başlığıyla verilen habere Dışişleri Bakanı Gül'den tepki geldi.

Bakan Gül, ABD’de Türkiye senaryolarının konuşulduğu toplantı için, Hürriyet gazetesinin manşetinde kendisine atfen yer alan ifadenin doğru olmadığını açıkladı, “Ya gereken cevabı vermişler ya da toplantıdan çıkmışlardır” dediğini belirtti.

- Dışişleri Bakanlığı, ABD’de Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen bir toplantıyla ilgili Bakan Abdullah Gül’e atfen bugün Hürriyet gazetesinin manşetinde yer alan, “Askerler tepki göstermeliydi, o toplantıyı terk etmeliydi” başlıklı habere açıklık getirdi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle dendi:
“Sayın Bakanımız, daha önce bu konuda bakanlığımıza yöneltilen sorulara cevaben de belirtildiği üzre, ABD’de birçok düşünce kuruluşu bulunduğunu, bu tip iddiaların birer fanteziden ibaret olduğunu vurgulamış, bunların ciddiye alınarak manşete çekilmemesi gerektiğini söylemiştir.

GAZETE MAKSADINI AŞACAK ŞEKİLDE TAKDİM ETTİ
Sayın Bakanımız toplantıda yer aldığı belirtilen Türk yetkililerle ilgili olarak da, ‘Ya gereken cevabı vermişler ya da toplantıdan çıkmışlardır’ ifadesini kullanmışlardır. Sayın Bakanımızın da dile getirdiği gibi bu hususların gazete tarafından maksadını aşacak şekilde takdim edildiği görülmektedir.”



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.