Bakan Gül'den çarpıcı açıklamalar

Bakan Gül'den çarpıcı açıklamalar

Güvenlik güçlerinin uzun bir süredir alarm halinde olduğunu söyleyen Bakan Gül, bir çok olayı önlediklerini söyledi. Gül, sınır ötesi için askere tam destek sözü verdi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, güvenlik güçlerinin uzun bir süredir alarm halinde olduğunu söyledi. Gül, Irak'taki kargaşa ortamının terörle mücadeleyi zorlaştırdığını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün açıklamaları özetle şöyle:

Özel temsilcilik mekanizmasından netice alacağımızı umuyorum. Netice doğuracak her girişime TBMM ve hükümet destek verecek.

Büyük şehirlerdeki olaylarla ilgili pek çok olayın failini çok kısa bir süre içerisinde yakalandı. Bir çok olayı önledik ama bunları açıklamıyoruz. Terörün istediği panik ortamının doğmasına izin vermek istemiyoruz.

Askerle hükümet arasında temas olmadığı yorumları doğru değil. Kesinlikle bir kopukluk sözkonusu değil. Kuzey Irak'a operasyonla ilgili askerden resmi bir talep gelmedi. Bu konuların kamuoyunun ortasında konuşulması doğru değil. Askerimizin talebi olması halinde her türlü desteği veririz. Terörle mücadele konusunda netice almak istiyoruz. Hükümetin bu konuda kararlılığını herkes biliyor.

Kararımızı kendimiz veririz bundan herkes emin olsun. Türk hükümeti öyle birilerinin (ABD'nin) yatıştıracağı kadar saf değildir. Bizim test ettiğimiz bir süre vardır.

Bir askerimizin bile şehit olması bizim sabrımızı taşıracak bir olaydır. Ancak alınacak bir kararın netice vermesi önemlidir. Aslında sabrımız bugün bile bitmiştir, ama her işin bir zamanı var.

Terör örgütü bazı eylemlerini paravan örgütlere yaptırıyor. Olayların failleri çok kısa bir sürede bütün yönleriyle açığa ortaya çıktı. Ama bunun yanında açıklamadığız pek çok olaylar var.

Irak işbirliğine hazırız diyor ama kendilerine faydaları yok ki bize faydaları olsun. başbakan özet temsilci aracılığıyla Irak'a mesaj gönderiyor.



HABER7COM

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.