Bakan Akdağ'ın tepkisi

Bakan Akdağ'ın tepkisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıktaki reformları eleştirenlere sert tepki göstererek, "Bütün bu hizmetlere karşı ideolojik körlük içinde olanlara hiçbir şey söylemiyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da hizmete giren hastanelerin açılışı için Bağcılar'da düzenlenen törene katıldı. Törende Bakan Akdağ'ın yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar da hazır bulundu. Esenler Başakşehir Devlet Hastanesi, Selimpaşa Acil Yardım ve Travmatoloji Devlet Hastanesi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası, Sultançiftliği Lütfiye Nuri Burat Barbaros Hayrettin Paşa Semt Polikliniği, Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkoloji Servisi, İstanbul İl Tüberküloz Laboratuarı ve Ümraniye Açelya Sağlık Ocağı'nın açılışı telekonferans yöntemiyle yapıldı. Telekonferansla yapılan açılışların ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Bakan Akdağ'ın kurdeleyi kesmesiyle açıldı. Açılış için alanda toplanan vatandaşlara da yağan yağmurla birlikte şemsiye dağıtıldı.

Törende konuşan Bakan Akdağ, sağlık sektörünün önceden çok ihmal edildiğini ifade ederek, "Göreve geldikten sonra çok ciddi yatırımlar, çalışmalar yaptık. İnsanlarımızı düzgün sağlık hizmetleriyle buluşturduk" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Bakar ise 100 yeni sağlık olacağı açmayı hedeflediklerini belirterek, aşı oranını yüzde 70'lerden yüzde 98'e çıkardıklarını dile getirdi.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıktaki reformları eleştirenlere sert tepki göstererek, "Bütün bu hizmetlere karşı ideolojik körlük içinde olanlara hiçbir şey söylemiyorum" diye konuştu.

2005 yılında bütün sağlık kuruluşlarını SSK çatısı altında birleştikleri zaman bir hafta süreyle bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Akdağ, şöyle konuştu:

"Ama şimdi geldiğimiz durumdan çok memnunuz. Bütün bunlar, vatandaşımızın hizmet kalitesini arttırmaya yönelik değişikliklerdir. Detaylar çözülür. Önemli olan vatandaşımızın hizmete kolay ulaşması, hastane kapısına gittiğinde geri çevrilmemesi, ilacını almasında sıkıntı çekmemesi, bunları başarmaya çalışıyoruz. Son değişiklikler de vatandaşımızın lehine olan değişikliklerdir".

Bakan Akdağ, bazı meslek örgütlerinin yapılan reformları eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine "Bütün bu hizmetlere karşı ideolojik körlük içinde olanlara ben hiçbir şey söylemiyorum. Vatandaşımız meseleyi mükemmel bir şekilde değerlendiriyor" şeklinde konuştu.

Reçete alan ya da ilaç yazdıran vatandaşlardan küçük çapta bir katkı alınmasının normal olduğuna değinen Akdağ, "Reçete alan, ilaç yazdıran vatandaşların, kuruş, 1 YTL ya da 1.5 YTL ile yaptıkları katkıları, bu kadar hizmetin karşılığında dile getirmek tek kelimeyle samimiyetsizliktir. Bu samimiyetsizleri ben kendileriyle baş başa bırakıyorum" dedi.

Reformları eleştiren meslek kuruluşlarına tepki gösteren Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Bu vatandaşlar, muayenehane kapıları önünde beklerken, ilaç almak için 4 saat bekleşirken, ameliyat sırası beklerken vatandaşın kendi ifadesiyle bıçak parası öderken, bu kendilerini meslek kuruluşları olarak isimlendirenler acaba neredeydi çok merak ediyorum. Vatandaşım bütün çalışmaları takip ediyor. Bizim onlarla hiçbir problemimiz yok. Kendi kafalarında ideolojik sıkıntıları olanları milletimizin takdirine bırakıyorum".

2002 yılında yapımına başlanan ve 2006 yılının sonunda hizmet vermeye başlayan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar, Esenler, Güngören gibi üç büyük ve nüfusu yoğun ilçenin arasında yer alması nedeni ile geniş bir bölgeye hitap ediyor. En iyi koşullarda sağlık hizmeti vermek için planlanan hastane, 63 bin metrekare alanda yer alıyor. Hastane açıldığından bugüne kadar ortalama aylık 50 bin 239, günlük yaklaşık bin 674 olmak üzere toplam 365 bin 314 hastaya hizmet verdi.

Hastanede, çocuk sağlığı ve hastalıkları, deri ve zührevi hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz, ortopedi-travmatoloji, üroloji, beyin cerrahisi, nöroloji, göğüs cerrahisi, kalp damar cerrahisi, göz, psikiyatri, kardiyoloji branşlarında, hizmet sunuluyor. 400 yatakla bölge halkına hizmet veren hastanede, aynı zamanda 41 yoğum bakım yatağı bulunuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.