Bahçeli tokalaşma anını yorumladı

Bahçeli tokalaşma anını yorumladı

TBMM'de ilk grup toplantısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP'lilerle el sıkışmasına değindi. "Bize uzanan elleri hava bırakamayız" diyen Bahçeli, DTP'ye uyarılar gönderdi.

TBMM'de ilk grup toplantısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP'lilerle el sıkışmasına değindi ve "bize uzanan elleri hava bırakamayız ama Mehmetçiğe sıkılan kurşunları da hoşgörü ile karşılamayız" şeklinde konuştu.

"MHP'nin 22 Temmuz seçimlerinde sağladığı başarıyı kimse küçümsüyemez" diyen Bahçeli, "Kendimizi anlatamadığımız yüzde 85 oranında bir kitle var. Bunun nedenlerini araştırmalıyız" dedi.

Konuşmasında, DTP'lilerle el sıkışmasına değinen Bahçeli, "bize uzanan elleri hava bırakamayız ama Mehmetçiğe sıkılan kurşunları da hoşgörü ile karşılamayız" şeklinde konuştu. Bahçeli, milliyetçi hareketin tutumunu, gizi ya da sinsi emelleri için bir fırsat zannedenlerin bu niyetlerini bir kez daha ve çok geç olmadan gözden geçimelerini tavsiye etti. Kendilerinin uzlaşmacı tavrı üzerinden, yıkıcı veya bölücü niyetlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılması durumunda buna en sert ve kesin cevabı vereceklerini ifade eden Bahçeli, "Bu nedenle, iktidar, muhalefet ya da bağımsız olsun her milletvekiline düşen görev ve sorumluluk, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınılmasıdır." diye konuştu.

Bahçeli, Cumhuriyetin temel ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik kökenlere dayanarak bunları yıkmaya çalışmanın ve bunlara seyirci kalmanın kendilerine göre adının ihanet olduğunu vurgulayan Bahçeli, kimsenin hayal peşinde koşmamasını ve kendilerinin sabrını taşırmamasını istedi.

Bahçeli, milli birlik ve bütünlüğün dayandığı temellerin tek devlet, tek millet, tek bayrdak ve tek dil ülküsü olduğuna işaret eden Bahçeli, "Milliyetçi hareketin, bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri, gösterecekleri yüksek fedakarlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgi ile korumaya yeminlidir"diye konuştu.



ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.