Bağdat'ta patlama: 32 ölü, 50 yaralı

Bağdat'ta patlama: 32 ölü, 50 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeydoğusundaki bir Şii bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeydoğusundaki bir Şii bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü. Polis, yaralı sayısını da ilk bilgilere göre 50 olarak açıkladı.

16 SAAT SONRA DUYURULDU

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeydoğusundaki bir Şii bölgesinde onlarca kişinin öldüğü bombalı saldırının dün akşam saatlerinde düzenlendiği bildirildi. Yerel polis, Diyala bölgesindeki Ebu Seydah köyünde dün yerel saatle 19:45 civarında bir pazar yeri yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, en az 32 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını kaydetti. Saldırıyla ilgili ilk haberlerde acil koduyla, polisin, Bağdat'ın kuzeydoğusundaki bir Şii bölgesinde ilk bilgilere göre 32 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını açıkladığı duyurulmuştu.

Polis tarafından, başkente 100 kilometreden yakın mesafedeki bölgede düzenlenen şiddetli saldırının neden ancak yaklaşık 16 saat duyurulabildiği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Irak hükümetinin, hafta sonunda bombalı saldırıların düzenlendiği yerlerden fotoğraf ve görüntü alınması yasağı uygulanmasına karar verdiği bildirilmişti. Irak'tan dün gelen haberlerde de polisin dün gazetecilerin Bağdat'ta bombalı saldırı düzenlenen Tayaran Meydanı'ndan görüntü almalarını engellediği ve gazetecilerin bölgeyi terk etmesini istediği kaydedilmişti



AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.