AtlasJet Başkanı Murat Ersoy

AtlasJet Başkanı Murat Ersoy

AtlasJet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy seçimlerden doğan boşluğu yüzde 50 artış gösteren Rus pazarının dolduracağını söyledi.

AtlasJet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 2007 yılına olumlu başlayan havayolu sektörü ve buna paralel iç turizm pazarında da yaşanan olumlu tırmanışın ‘ekonomik istikrarın devam etmesiyle’ süreceği görüşünde olduğunu söyledi. Ersoy, seçimlerde doğan boşluğu yüzde 50 artış gösteren Rus pazarının dolduracağını kaydetti. 

 

Seçim sonrasını değerlendiren Ersoy, ekonomik istikrarın devam etmesinin havada yolcu artışını, yanında da kárlılığı getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Geçen yılın mayıs ayında yaşanan yaklaşık üç aylık dalgalanma, aynı süre içinde havacılık ve turizm sektörlerine yüz milyonlarca avro kaybettirdi. Özellikle havacılıkta maliyetler tamamen dövize endeksli iken, iç hat tarifeli seferlerde gelirin tamamen Türk Lirası olması, sektörü tamamen döviz hareketlerine bağımlı hale getiriyor. Dalgalanmalar da bırakın fiyat arttırabilmeyi, yolcu sayısındaki azalmadan ötürü fiyat düşürmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da yıl sonu bilançolarınıza çok olumsuz yansıyor. Biz 2007’e çok olumlu başladık. Geçen yılı ortalama yüzde 86 doluluk ile kapatmışken, taşımacılıkta yılın en zayıf dönem kabul edilen ilk 5 ayda bu yıl yüzde 89 doluluk oranına yükseldik. Hedefimiz 2007’yi yüzde 90’ı aşarak kapatmak. Ancak sektörün planlamalarındaki hesaplanmamış en majör değişiklik seçim tarihinin öne alınması oldu."

 

 Seçimin iç piyasada, seyahat planlamalarını ağırlıklı olarak 22 Temmuz öncesine çekmesine neden olduğuna işaret eden Ersoy, "İç turizm pazarında temmuzun son haftası bir gevşeme olacağını görüyoruz, ancak ağustos ayı ile beraber bunun tekrar normale dönmesini bekliyoruz. Bu dönemde doğacak boşluğu da geçen yıla göre neredeyse yüzde 50 den fazla artış sağlayan Rus pazarının kapatacağını artık çok daha net görebiliyoruz. Seçimin iç hat tarifeli yolcu seferlerine 22 Temmuz sonrası için olası yansımalarını görmek için henüz erken" dedi. Her şeye rağmen mevcut olumlu tablonun devamlığının sandıktan çıkacak sonuca bağlı olduğunu söyleyen Ersoy, "Sandıktan zoraki ve uyumsuz bir koalisyonun çıkması siyasi çalkantıları da beraberinde getirir ki, bu da ekonomide rus ruletini başlatır" dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.