Atina'da ilk kez bir cami açıldı

Atina'da ilk kez bir cami açıldı

Atina'da açılan cami, binlerce Müslüman'ı biraraya topladı. Açılan camide ilk cuma namazını kılmak için Atina'nın çeşitli yerlerinden Müslümanlar biraraya geldi.

Atina'da açılan cami, Atina'nın Mosxato semti Kiprou caddesi 2 numara adresinde bulunuyor. Açılan camiye Batı Trakya Türkleri'ni temsilen İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de katıldı. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Biz bir davet üzerine buraya geldik. Biz Batı Trakya'da yaşayan Türkler olarak Lozan Antlaşması ile orada kalmış insanlar olarak, hem Türklüğü hem de Müslümanlığı temsil etmek ve biz Türkler olarak Türkiye ve Yunanistan arasında köprü olarak İslam'ı da temsil etmek zorundayız" dedi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise, "Bugün Atina'da ilk defa bir kültür merkezi açılıyor, bu merkeze İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri olarak ilk defa davet ediliyoruz. Bu bir ilktir. Hem ilk caminin açılması hem de seçilmiş müftülerin ilk defa çağrılması çok güzel. Umut ederiz ki bunun devamı gelir" diye konuştu.

Açılan camide ilk cuma namazını kılmak için Atina'nın çeşitli yerlerinden Türk ve Arap Müslümanlar biraraya geldi. Suudi Arabistanlı Abdüllatif Elfuzan tarafından satın alındığı öğrenilen binanın Yunan-Arap kültür merkezi olarak da hizmet vereceği ifade edildi.

İHA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.