Atatürk'ün aşkını gerçekleştiriyoruz

Atatürk'ün aşkını gerçekleştiriyoruz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Hükümet olarak Atatürk'ün demiryolu aşkına ve mirasına sahip çıkıyoruz' dedi..

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Atatürk'ün demiryolu aşkına ve mirasına sahip çıkan Hükümet'in 2003 yılında demir yollarını devlet politikası haline getirmek suretiyle unutulan demir yollarını tekrar ayağa kaldırmak için bir çok projeyi başlattığını'' kaydederek, ''Polatlı'yı hızlı demir yolu üssü yapıyoruz'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bazı açılış ve temel atma törenleri için Bakanlık Müsteşarı İbrahim Şahin, Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Emin Başer, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve PTT Genel Müdürü Osman Tural ve diğer yetkililerle Ankara Garından trenle Polatlı'ya gitti.

Polatlı PTT Bank Hizmet Binası ile Türk Telekom'un yaptırdığı Polatlı İnternet Evi'nin açılışını yapan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, geçen 5 yılda Türkiye'nin biriken sorunlarını çözme adına büyük icraatlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yıldırım, şunları söyledi:

''Dünya değişiyor, dünyanın değişimiyle birlikte Türkiye de değişiyor. Bu değişim, bilgi çağına bilgi toplumuna dönüşümü ifade ediyor. Peki bilgi toplumuna dönüşüm ne anlama geliyor? Eskiden alın teriyle bedenen çalışarak, üreterek zenginleşerek refaha ulaşmaya, çağdaş uygarlık seviyesine, Atatürk'ün gösterdiği o hedefi yakalamaya çalışırken artık 21. yüzyılda alın terinin yerini akıl teri almıştır. Üreteceğiz ama bilgiye sahip olacağız bilgiyi kullanacağız ve böylece gelişmemizde diğer ülkeler üzerinde üstünlük sağlayacağız.''

Türkiye çapında 445 adet PTT Bank Şubesinin tamamlandığını, beş yüzünün de yapım aşamasında olduğunu bildiren Bakan Yıldırım, PTT Bank şubeleri vasıtasıyla 100'e yakın değişik kurumla anlaşma imzalandığını, 115 tane de farklı parasal işlem yapıldığını anlattı. Yıldırım, 166 yıllık mazisi olan Telekom'un ise millete hizmet aşkından hiçbir şey eksilmediğini ifade etti. Görev geldiklerinde 23 milyon olan cep telefonu sayısını 57 milyona çıkardıklarını kaydeden Yıldırım, bilgisayar sayısını da artıracaklarını belirterek, ''Çünkü 2013'te söz verdik Türkiye'yi bilgi toplumu yapacağız'' dedi.

''POLATLI'YI HIZLI DEMİR YOLU ÜSSÜ YAPIYORUZ''

Bakan Yıldırım, yolların kavşağı haline gelen Polatlı'nın otoyolları, bölünmüş yolları ve hızlı tren hatları ile bambaşka bir konuma geldiğini belirterek, ''İşte Polatlı'yı hızlı demir yolu üssü yapıyoruz. Bunun da kararını verdik hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım, 36. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Törende PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Emin Başer de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, beraberindekilerle Polatlı PTT Bank hizmet binası ve Türk Telekom'un Polatlı internet evinin açılışını yaptı.

Bakan Yıldırım daha sonra sırasıyla Devlet Demir Yolları düzenleme sahası içerisinde bulunan Necip Fazıl Parkı'ndaki yöresel yemeklerin sergileneceği Lale, Ihlamur ve Nergis konaklarını açtı. Yıldırım, burada Polatlı Belediyesi'nin düzenlediği 1. Yöresel Türk Yemekleri Yarışmasında dereceye girenlere teşekkür belgelerini verdi.

TCDD'ye ait alt geçidin temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada da, 1892 yılında ilk demir yolunun Polatlı'dan geçtiğini belirterek, bu demir yolunun ülkenin yükünü taşımaktan başka bir çok hizmet yaptığını anlattı. Mücadele yıllarında yaralıların bu hat üzerindeki trenlerle taşındığını anlatan Yıldırım, ''Atatürk'ün demir yolu aşkına ve mirasına sahip çıkan Hükümetimiz 2003 yılında demir yollarını devlet politikası haline getirmek suretiyle unutulan demir yollarımızı tekrar ayağa kaldırmak için bir çok projeyi başlattı'' dedi.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da kararlı politikalarla ve siyasi destekle 60 yıl sonra demir yollarını bir yandan hızlı tren çağına hazırlarken, diğer taraftan mevcut sistemini her anlamda çağın gerektirdiği ölçülere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Karaman, ''Demir yollarındaki bu değişimin ülkemizin her alanına yapacağı etkileri çok yakında göreceğiz. İşte o zaman halkımız treni sadece sevmekle kalmayacak, tren vazgeçilmez ulaşım aracı olacaktır'' dedi.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra M. Akif Mahallesi Konağı temel atma törenine katıldı. Bu arada Bakan Yıldırım ve beraberindekileri Polatlı'ya götüren tren seyir halinde iken Yenidoğan yakınlarında Ankara-Eskişehir hattı üzerinde deneme seferlerini sürdüren ve dün itibariyle saatteki hızı 262 kilometreye ulaşan hızlı trenle karşılaşıldı. Bakan Yıldırım trenle geldiği Polatlı'dan Ankara'ya kara yolu ile döndü.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.