Aspendos'da bir İstanbullu

Aspendos'da bir İstanbullu

Aspendos Festivali İstanbullu tenor Mario Frangoulis konseri ile başladı.. 14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, ailesi yıllar önce İstanbul'dan Rodezya'ya göçeden Yunanlı tenor Mario Frangoulis ile açıldı.

ANTALYA -14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Aspendos Antik Tiyatro da verilen klasik müzik konseri ile başladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Ateşi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği festivalin açılış konserinde dünyaca ünlü Yunanlı Tenor Mario Frangoulis sahne aldı. Muhteşem şarkılarıyla Aspendos'un mistik ortamının birleştiği müthiş bir müzik ziyafeti verdi.


Basına yaptığı açıklamada ailesinin yıllar önce Rodezya'ya İstanbul'dan göçettiğini ve soyadlarının ankasında 'oğlu' eki olduğunu ve muhtemelen dede isminin devamı olan "Frankoğlu" olduğunu söyledi.


Dünyanın en önemli erkek sesleri arasında yer alan Mario Frangoulis "Türkiye'ye gelmekten mutlu oldum. İlk fırsatta İstanbul'a giderek kökenlerimi araştırmak istiyorum. Aileden birilerinin hala İstanbul'da yaşadığını sanıyorum" dedi.


Klasik müziğin yeni yeteneklerinden ünlü Frangoulıs'e Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve soprano Feryal Türkoğlu eşlik etti.


Şef Naci Özgüç'ün yönettiği gecede, genç sanatçı Frangoulıs, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Yunanca repertuarlarıyla Aspendos Antik Tiyatrosu'na gelen sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.


Antik Tiyatro'daki gösteriye Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

Gösteriyi yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin kişi izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.