Asker istesin, yarın Kuzey Irak'a gireriz

Asker istesin, yarın Kuzey Irak'a gireriz

Org. Büyükanıt'ın iki kez 'sınırötesi operasyon yapılmalı' çağrısı adresini bulmamış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın iki kez basın toplantısıyla 'Kusey Irak'a girmemiz gerekir' açıklamasına rağmen, hükümet kanadından 'Askerden talep bekliyoruz' şeklinde açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Bizim Irak topraklarında bir gözümüz yok. Hedefimiz terör örgütünün etkisizleştirilmesi. Bunun için de ne gerekiyorsa, bunları yapmaktan asla geri kalmayacağız" dedi.

Kanal 24'te yayınlanan "Ankara Masası" programında soruları yanıtlayan Gül, "Eğer onlar (askerler) yarın (Kuzey Irak'a) girmemiz gerekir derse, yarın da gireriz" diye konuştu. "Yüzyılların getirdiği dostluk, terör örgütü tarafından esir alınıyor ve Irak'ın kuzeyindeki Kürtler, ne yazık ki Türkiye'yi bu yüzden kaybetmeye başlıyorlar" diyen Gül, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin "ABD zırhlı araçlarının PKK'ya silah götürdüğü" iddiası konusunda da şunları söyledi: "Doğruysa, bu müthiş bir şeydir. Bütün müttefiklik ilişkilerini inanılmaz şekilde zedeler. Bu çok büyük bir olay olur."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.