'Asıl yüce divana Bahçeli' gitmeli'

'Asıl yüce divana Bahçeli' gitmeli'

Gümüşhane'de konuşan Erdoğan, Baykal'ın 'Altın dağıtıyorlar' iddiası için, yine '70 yaş' eleştirisi yaptı. Erdoğan'ın eleştirilerden Bahçeli de nasibini aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin ''vatandaşın iradesini bir çeyrek altına satın alacak kadar alçalmadığını'' söyledi.

Gümüşhane'nin Zafer Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, vatandaşların Regaip Kandilini kutlayarak, ''Ebediyen gönül kandilinizin yanmasını diliyorum'' dedi.

Türkiye'nin kalkınma çıtasını daha yükseklere çıkaracaklarını, demokrasiyi daha güçlü hale getireceklerini ifade eden Erdoğan, meydandakilere ''22 Temmuz sizin gününüz olacak. Milletimizin karar günü olacak. O yüzden şimdiden hayırlı olsun diyorum'' şeklinde seslendi. Türkiye'nin 4,5 yılda yeni bir döneme geçtiğini, krizlerden çıkan, sesiz devrim yapan ülke olarak anılmaya başlandığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''

Ancak meydanlarda bazılarının uçurduğu balonlar var. Yalanların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşa bir devleti olduğunu hissettirmemizi eleştiriyorlar. Hakaretlerin bini bin para olmuş. Baykal çıkıyor (AK Parti altın dağıtıyor) diyor. Bundan daha büyük bir iftira olabilir mi? Bunun anlamı, vatandaş oylarını bir çeyrek altına satıyor demek değil midir? Vatandaşa hangi yüzle hakaret ediyorsun Baykal. Vicdan sahibi herkesin bu iftirayı yorumlamasını istiyorum. Gümüşhane'den altın alanlar çıksın ortaya. Ey Baykal benim partim vatandaşının iradesi bir çeyrek altına satın alacak kadar alçalmamıştır. Ama şimdi sana sesleniyorum; bu iftiranı ispat etmediğin sürece müfterisin, namertsin, açıkça söylüyorum. Bunu yetmiş milyon vatandaşımın hiçbiri hak etmiyor. 70 yaşına gelmişsin, 70 milyon insanın hala kumaşını tanımamışsın ey Baykal.'' Baykal'ın cemaziyelevvelini çok iyi bildiklerini ve Türkiye'de dikili bir ağacının olmadığını ifade eden Erdoğan, ''Sayın Baykal iyi bir kriz ustasıdır. Sayın Bahçeli de iyi bir kavga ustasıdır. Bunlar siyaseti maalesef kavga ortamına taşıyorlar'' dedi.

Bazı ''sol tandaslı'' köşe yazarlarının, seçmenlere ''CHP'ye oy vermeyeceksen git MHP'ye ver'' şeklinde yazılar yazdığını söyleyen Erdoğan, bu yazarları da ''müfteri ve dürüst olmamakla'' suçladı.

''BİZ 5 YILDIR KÖMÜR DAĞITIYORUZ''

 Deniz Baykal'ın kendilerini kömür dağıttıkları gerekçesiyle eleştirdiğini ifade eden Erdoğan, ''Doğru dağıttık. Ama Baykal vatandaşın yaşama koşullarından haberin var mı? Kaç tane fukara sofrasında aynı tasa kaşık salladın? Biz 5 yıldır fakir fukaraya kömür dağıtıyoruz. Nisanda başlarız, kışa kadar dağıtırız. Sadece Gümüşhane'de 29 bin aileye kömür dağıttık. Bunların dertleri başka. Dertleri ne olursa olsun bizim derdimiz sizsiniz'' diye konuştu.

Erdoğan, şimdi de ülkenin tümünü doğal gaza kavuşturmak için çalıştıklarını, iktidara geldiklerinde 9 ilde doğal gaz olduğunu, şimdi ise 49 ilin doğal gaza kavuştuğunu belirterek, Bayburt ve Gümüşhane'nin ana hatlarının tamamlandığını, önümüzdeki yıl Gümüşhane'nin doğal gaza kavuşacağını bildirdi. Gümüşhane de dahil 49 ili teşvik kapsamına aldıklarını belirten Erdoğan, 32 ile de 39 üniversite kurduklarını kaydetti.

''BAHÇELİ 3,5 YILDA NE YAPTI?''

 Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin 3,5 yıl başbakan yardımcılığı yaptığını hatırlatarak, ''Bu sürede ne yaptı?'' diye sordu.

Bahçeli'nin başbakan yardımcılığı döneminde ''hortumlanan'' 22 bankanın Fon'a devredildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: ''Zarar ne biliyor musunuz? 40 milyar dolar. Kimin cebinden çıktı bu para? Benim vatandaşımın cebinden. Ey Bahçeli sen Allah'a bunun hesabını nasıl vereceksin. Asıl Yüce Divan'a gitmesi gereken Bahçeli. Sesi çıkmadı sesi. Sen başbakan yardımcısı olarak nasıl sessiz kalırsın ya. 22 banka Fon'a devrediliyor, içi boşaltılıyor, sen seyrediyorsun.''

Erdoğan, Fon'a devredilen bankalardan birinin de İmar Bankası olduğunu, İmar Bankası zedelerine 9 katrilyon para ödediklerini ifade ederek, ''Haram zıkkım olsun buna neden olan kişiye. Öyle büyük faizler verdi ki vatandaş gitti parayı ona yatırdı. Vatandaş ne bilsin aldatıldığını'' dedi.

Son zamanlarda ''mazotçular''ın türediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İndirim sezonu girdiler, yarışıyorlar. Biri 1 YTL diyor, öteki indirim. Yakında tezgahı kapatacaklar, Pazar günü, pazar. Ben o vatandaşa diyorum ki kardeşin niye kaçtı gitti. Sen mazotu 1 YTL'ye indireceğine babanın borçlarını öde de ondan sonra konuş.'' Diğer parti liderlerinin, İzmir'de, Ankara'da, Diyarbakır'da miting yapmaya cesaret edemediğini öne süren Erdoğan, ''Baykal, stüdyoya oturmuş tek başına, ilan vermiş. İlanda ne yazıyor biliyor musunuz? Er meydanı. Sayın Baykal senin başına güneş geçmiş. Er meydanı orası değil, er meydanı burası'' dedi. Erdoğan, milletin dürüst çalışanı, doğru olanı gerekli yere çıkardığını ifade ederek, milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını kaydetti.

''BAYKAL EKONOMİ FALAN ANLAMAZ, BİLMEZ O İŞİ''

 Deniz Baykal'ın gazetelerde kendisi için yalan yanlış haberler yaptırdığını öne süren Erdoğan, şunları kaydetti: ''Baykal ekonomi falan anlamaz, bilmez o işi. Baykal ehli keyiftir diyorum, rahatsız oluyor. Dersini çalış, Türkiye'de dünyanın en büyük reel faizi var diyor. Senin kılavuzun karga. Kılavuzu karga olanın siz bilirsiniz... Baykal'ın başbakan yardımcısı olduğu dönemde devletin borçlanma faizi yüzde 129'du. Enflasyon da yüzde 76 idi. Sen böyle bir Türkiye teslim ettin Baykal. Hayatında iki koyun güttün mü? Türkiye'yi nasıl idare edeceksin. Meclis'te bana diyor ki Atatürk'ün partisine hakaret edemezsin. Atatürk zaten senin gibi başarısız birinin CHP Genel Başkanı olacağını bilseydi CHP'yi kurmazdı.''

''SIFIR TERÖRLE DEVRETTİK SÖZÜNE KARGALAR BİLE GÜLER''

 Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin ''sıfır terör bıraktıklarını'' iddia ettiğini belirterek, ''Buna kargalar bile güler'' dedi.

Amerika'nın bölücübaşını teslim ettiğinde idam edilmemesi için Bahçeli'nin altına imza koyduğu belgeyi bildiklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Siz terörist başını o zaman idam cezası olduğu halde idam etmeyeceğiniz sözünü verdiniz. Altında Bahçeli'nin, Ecevit'in, Yılmaz'ın imzası var. Şimdi kalktılar bizi diğer tarafa koymaya çalışıyorlar. Geç o işi, geç. Şehit rakamları üzerinden konuşulmaz ama terör örgütü sözde ateşkes ilan ettiği için şehidimiz azaldığı dönemi, sıfır terör diye ilan edemezsiniz. Bunu istismar meselesi yapma. Benim derdim MHP'ye gönül veren vatandaşımla değil, başındaki zatla. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yaptığı hakaretler bi defa çok çirkin. Beni kalkıp Barzani'yle aynı çizgiye taşıyan zat. Önce sen bir aynaya bak. Bizim bu konulardaki tavırlarımız bellidir. 1980 öncesini de sonrasında da iyi biliriz.''

''YENİ DÖNEMDE İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRACAĞIZ''

 Erdoğan, iktidarları döneminde istikrarı sağladıklarını ve sürekli hale getirdiklerini ifade ederek, ''İnşallah bu yeni dönemde işsizliğin belini de kıracağız. İstikrar budur. Ülkesisin sevmek budur. Budur ekonomik istikrar'' dedi. Sağlık, eğitim alanlarında yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, ''Onlar yaptık diyemiyorlar. Sadece iftira. Biz yaptık, yapıyoruz ve yola devam diyoruz. Farkımız bu'' diye konuştu.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.