Arsalarına Sahip Çıkma Savaşı

Arsalarına Sahip Çıkma Savaşı

Mecidiyeköy Mahallesi’nde bulunan bin 800 metrekarelik arsalarının Şişli Belediyesi tarafından kamulaştırarak okul alanı yapmasına tepki gösteren arsa sahipleri, yerlerine sahip çıkabilmek için hukuki mücadele içine girdiler.

Mecidiyeköy İlköğretim Okulu yanında bulunan ve 40 yıldır çivi dahi çakamayan vatandaşlar, kendilerine haber dahi verilmeden uygulanan bu karara sonuna kadar karşı duracaklarını belirttiler. Daha önce benzer davalarla mücadele eden Avukat Naim Gül ile bir araya gelen hissedarlar, nasıl bir hukuki yol izleyeceklerine dair çözüm aradılar. 


SİNİRLER HAD SAFHAYA GELDİ
Ebru Ergözen: 
Okulun yanında 1800 metrekarelik bir alan var. Hepsi ailelerimize ait tapulu yerler. Belediye önümüzü kestiği için uzun yıllar bu evlerin bakımını yapamadık. Şimdi de kamulaştırdılar. İmar planları 5 yılda bir değişiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bakımsız kaldığı için gecekondu gibi görünüyor ama buralar Mecidiyeköy'ün eski evleri. Görünümü ve güvenli olmadığı için statik rapor ile yıkma kararı çıkarıldı. Şuan bir çivi bile çakamıyoruz. Bu görüntü rahatsız ediyormuş, yıkım kararı çıkacakmış. Statü raporuna bakmışlar burası depreme dayanıklı değilmiş. Buranın adı konmadan yıkılmasını istemiyoruz. Sahibi olduğumuz, vergisini ödediğimiz bu evlerden hakkımızı almak istemiyoruz. 
2010 imar planında Milli Eğitim Bakanlığı adına istimlâk kararı görünüyor. Burası istimlak olacaksa bedeli ödenir, sonra yıkılır. Okul alanı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri için belediye bir şey yapamadığını söylüyor. Milli eğitim ise kendilerinin bir yer istediğini, belediyenin de burayı verdiğini ve hatta hiçbir zaman bu kadar yüksek fiyatlarla yer almadıklarını belirtiyorlar. Şişli’de o kadar görüntü kirliliği yaratan yerler var ki onları da halletsinler o zaman. 
Sinirler had safhaya geldi. Burada ne dümen döndüğünü anlayamadık. Burasını açıklama yapmadan yıkım kararını nasıl verirsin? Vücudum bana ait. ha bana tecavüz etmesi ha benim malıma tecavüz etmesi. Bana kimse dokunamaz bu da bana ait buna da dokunamaz. Artık başkanlar para yemesin, ben kendi malımın parasını yiyeyim.

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK
Fethiye Erengül: 
Kayınpederime ait arsamız var. Hakkımızı savunuyoruz. Şu anda bende başka uğraşacak kimse yok. Kayınpederim ve kayınvalidem öldüğü için hissedarlara kaldı. 39 senedir evliyim. Daha evveliyatı var. 40 sene önce terk ettiler. Kiraya verdiler. Evlendiğimden bu güne orayla uğraşıyorum. 
Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanına gittik. Sizleri mağdur etmek istemem, bir bina yaparız, herkese oradan daire veririz dedi. Hala bir sonuca ulaşamadı. Ciddi anlamda süreci başlattık. 

O KİRAYA İHTİYACI OLANLAR VAR
Kamile Karakullukçu:
Burası bize dedemden kalma, tapulu bir yerdir. Yıllardır yararlanamıyoruz. Şu an kiracı var. Cüzi bir rakam ödüyor ve ihtiyacı olan iki kişi alıyor. Burası yıkılırsa o gelirleri de gidecek.  Kirayı alanlardan biri diyaliz hastası, bu parayla sağlık giderlerini karşılıyor. Yıllardır ne yıkabiliyoruz, ne müteahhitte verebiliyoruz. Hakkımızı istiyoruz. 

SÜRÜNCEMEDE KALDI
Mehmet Alsaç:
Sürüncemede kalmaya devam ettikçe oyunlarla elimizden aldılar. Her dönemde bir şey çıkardılar. Elimizden almak için oyun çeviriyorlar. Hak sahiplerinden almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hukuki anlamda süreç başlatıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz ama bize bir yol göstermiyorlar. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.