Arınç Polis Akademisi'nde uyardı

Arınç Polis Akademisi'nde uyardı

TBMM Başkanı Arınç, Polis Akademisi töreninde, hiç kimsenin emniyet kurumlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışmaması, bundan bir medet ummaması gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, hiç kimsenin, emniyeti temin eden kurumları karşı karşıya getirmeye çalışmaması, bundan bir medet, bir çıkar ummaması gerektiğini belirterek, ''Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler göstermektedir ki, bundan Türkiye ve halkımız zarar görür'' dedi. Polis Akademisi'nin 62'nci, Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 6'ncı dönem mezunlarının yemin ve diploma töreni, Polis Akademisi'nin Gölbaşı Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Arınç, burada yaptığı konuşmada, Polis Akademisi'nin, hayatları pahasına görev yapan kahraman emniyet güçlerini yetiştiren en güzide kurumların başında geldiğini söyledi. Her geçen gün teknolojisinden bilgi birikimine kadar kendisini yenileyerek güçlenen emniyet teşkilatının yönetici kadrolarının bu kurumda yetiştiğine işaret eden Arınç, sunduğu kaliteli eğitimle ülkede saygın bir yere sahip olan Polis Akademisi'nin Türk Cumhuriyetleri'nden Balkanlar'a kadar 13 ayrı ülkeden çok sayıda öğrenciyi de mesleğe hazırladığını belirtti. Arınç, akademinin böylece Türkiye'nin küresel bir sorun olan güvenlik konusunda ülkeler arası dayanışmaya katkıda bulunduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatı mensuplarının; demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin korunması için hukuk kurallarına bağlı kalarak ülkenin her köşesinde büyük bir fedakarlıkla görev yaptıklarını dile getiren Arınç, şöyle konuştu: ''Küresel terör olayları ve suç oranlarında yaşanan artışlar sebebiyle güvenlik tüm dünya için her gün daha da fazla önem kazanmaktadır. Güvenliğin olmadığı ülkelerde kamu düzeninin sağlanması, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılması mümkün değildir. Milletimizin huzuru için böylesine vazgeçilmez bir görevi yerine getiren emniyet teşkilatımızın, güvenlik hizmetlerini etkin ve hızlı gerçekleştirebilmesi için toplumla kaynaşması büyük önem taşımaktadır.'' Arınç, halkın güvenini kazanmış emniyet teşkilatının bu görevini yaparken vatandaşlardan her zaman destek gördüğünü vurguladı.

-''TERÖRLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATILDI''-

Emniyet teşkilatının bu dönemde her zamankinden daha etkin çalışmalar yürüttüğünü gördüklerini dile getiren Arınç, özellikle terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadelede önemli başarılara imza atıldığına işaret etti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ülkemizin geçmişine baktığımızda maalesef toplumsal barışımızı ve huzurumuzu hedef alan cinayetlerin işlendiğini ve bir çoğunun faillerinin meçhul kaldığını hatırlıyoruz. Yani, Türkiye yakın bir zamana kadar faili meçhul ayıbını yaşayan bir ülkeydi. Ancak, son dönemde yine huzurumuzu ve istikrarımızı hedef alan bir takım hain saldırı ve cinayetlerin işlendiğine, ancak, bu olayların öncekilerden farklı olarak artık faillerinin çok kısa bir sürede yakalandığına şahit oluyoruz.

Hatta henüz planlama safhasında iyi bir istihbaratla saldırganların tespit edilerek adalete teslim edildiğini görüyoruz. Bu, güvenlik alanında yakalanan başarıyı ortaya koyan sevindirici bir durumdur. Toplumsal vicdanımızı derinden yaralayan faili meçhul cinayetlerin kara bir leke gibi ülkemizin üzerinde bulunduğu günlerden bu tür olayların çok kısa sürede sonuçlandırıldığı bir döneme girilmiştir.''

-''TERÖR OLAYLARINA KARŞI ORTAK MÜCADELE''- Güvenlik güçlerinin ortak bir amaç için; birlik, beraberlik, asayiş ve güvenliği sağlamak için omuz omuza görev yaptığını belirten Arınç, şöyle konuştu: ''Hiç kimse, emniyetimizi temin eden kurumlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışmasın. Bundan bir medet, bir çıkar ummasın. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler göstermektedir ki, bundan Türkiye ve halkımız zarar görür. Suça ve suçluya karşı mücadelede emniyet güçlerimizin birlik ve beraberlik içinde çalışmaları, hayati önem taşımaktadır. Son dönemde emniyet güçlerimiz arasındaki uyum ve iş birliği sayesinde suç ve suçluya karşı büyük darbeler vurulmuştur. Tüm milletimizi acıya boğan terör olaylarına karşı da askeriyle, polisiyle, siyasetçisiyle, vatandaşlarıyla hep birlikte ortak bir anlayışla mücadele etmeliyiz.''

Mezun olan öğrencilere de seslenen Arınç, görevlerini yaparken hukuk kuralları içinde kalmaya özen göstermelerini istedi. Öğrencilere, vatandaşlara karşı kesinlikle herhangi bir şekilde ayrımcılık yapmamaları gerektiğini söyleyen Arınç, hukuku ve demokrasiyi korumak için verecekleri mücadelede mezunların, milletin güçlü desteğini alacağını ifade etti. Polislerin özlük hakları ve çalışma koşullarında gerekli iyileştirmelerin bir an önce yapılması için çalışma yapılmasına ihtiyaç olduğunu beliren Arınç, Meclis'in bugüne kadar her zaman emniyet teşkilatı ve mensuplarına yasal düzenlemeler konusunda gereken desteği verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.



AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.