Antalya'ya 54 ülkeden 3.945.054 turist geldi

Antalya'ya 54 ülkeden 3.945.054 turist geldi

Turist sayısında geçen yıla göre büyük artış görülen Antalya’ya yılın yedi aylık döneminde 154 ülkeden 3.945.054 turist geldi.

Turist sayısında geçen yıla göre büyük artış görülen Antalya’ya yılın yedi aylık döneminde 154 ülkeden 3.945.054 turist geldi.

Almanya, Rusya, Fransa, Japonya’nın yanısıra Malavi, Mauritius, Cape Verde gibi ülkelerin vatandaşları da tatil için Antalya’yı seçti.


Antalya’ya en fazla turist gönderen ülkelerin başında Almanya gelirken bu ülkeyi Rusya, Hollanda, Ukrayna ve İsrail izledi.


Bu yıl Antalya’ya gelen Alman turist sayısı azalırken Rus turistlerin sayısı artmaya başladı.


Antalya’ya 2004 yılında gelen turistlerin yüzde 39.47’sini Almanlar, yüzde 18,71’ini Ruslar oluştururken bu yıl Ağustos ayına kadar olan dönemde Antalya’ya gelen Alman turist oranı yüzde 29,11, Rus turist oranı ise yüzde 25.16 oldu.


Geçen ay Antalya’ya gelen Alman turist sayısı 255 bin olurken Rus turist sayısı 340 bine ulaştı.


Turizmde Türkiye’ye rakip olan ülkelerden Fransa’dan bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 28.408, İtalya’dan 6.202, İspanya’dan 509, Yunanistan’dan da 363 kişi tatil için Antalya’ya geldi.

 

TÜROFED BAŞKANI AHMET BARUT

 

Türkiye Otelciler Federasyonu -TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, 10 yıl önceye kadar Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’ye gelen turistlerin büyük bölümünün Avrupa’dan gelen turistlerden oluştuğunu anımsattı.


Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 10 yıl önce hemen hemen hiç turist gelmediğine işaret eden Barut "Artık bu ülkelerdeki insanlar da tatil için yurtdışına çıkıyor." dedi.


Son yıllarda Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısında azalma görüldüğüne de işaret eden Barut şunları söyledi:

"Rusya ve BDT ülkelerinden gelen turist sayısı Avrupa’dan gelenlere göre daha çok olacak. Ancak Avrupa’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı da yine artacak. Bu yıl Avrupa’dan gelen turist sayısı geçen yıla göre arttı, gelecek yıl daha da artacak. Ancak Türkiye’ye gelen toplam turist saaayısında Avrupa'nın payı azalacak. En büyük artış Rusya ve BDT ülkelerinden olacak."


Antalya’ya 154 ülkeden turist gelmesinin olağan kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Barut "Antalya tüm dünyanın tanıdığı önemli bir turizm destinasyonudur. Gerek iş, gerekse tatil için Antalya’ya dünyanın çeşitli ülkelerinden turist geliyor ve gelmeye devam edecek. Önemli olan her geçen gün kaliteyi artırmak ve iyi hizmet sunmaktır." şeklinde konuştu.


TÜRKİYE TURİZM





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.