Anksiyete Hastalığı ve Klinik Tedavinin Önemi

Anksiyete Hastalığı ve Klinik Tedavinin Önemi

Anksiyete nedir? Anksiyete nedeni belli olmayan tedirginlik, korku hali olarak tanımlanmaktadır. Anksiyete bazı tıp insanlarına göre ruhsal çatışmalar olarak tıp diline girmiştir.

 

Anksiyete nedir? Anksiyete nedeni belli olmayan tedirginlik, korku hali olarak tanımlanmaktadır. Anksiyete bazı tıp insanlarına göre ruhsal çatışmalar olarak tıp diline girmiştir. Anksiyete tedavisi olan bir rahatsızlıktır fakat uzun süreli bir tedavisi vardır. Bireyin eğer bir ruhsal bozukluğu varsa bu birtakım testler ile belli olur böyle hastaya teşhis konulur. Anksiyete testi ise bir grup hastalıkların teşhisinde yapılan bir testtir.

Obsesif kompulsif bozukluk, major depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, panik atak anksiyete bozukluğunun grubuna giren ruhsal hastalıklardır ve hepsi son derece ciddi önemsenmesi gereken hastalıklardır.

Anskiyete bozukluğu olan kişiler kendi içlerinde çatışmaya girerler. Bazen küçümseme bazense vicdan azabı olarak ortaya çıkar genelde kişiler depresyon belirtisi olarak giderler psikiyatristlere. Anksiyete hastalığı psikolog ile çözüme kavuşacak bir hastalık değildir çünkü 1 sene mecburi ilaç kullanımı vardır daha sonra telkin yoluna gidilebilir. Psikologların ilaç yazmadığını düşününce hastanın bir psikoloğa gitmesi önerilmez. Madalyon Psikiyatri Merkezi anksiyete tedavisi için size en uygun şartları sağlar. 76 adet kadrosu olan Madalyon Klinik uzman doktorlardan oluşur. Küçük depresyon belirtisi olarak gördüğünüz şeyin aslında ruhsal sağlığınızda çok büyük bir problem oluşturacağını unutmayınız ve mutlaka ruhsal eksiklik yaşadığınız noktada doktora başvurunuz.

Anksiyete bozuklukları yukarıda belirtildiği gibi ilaç tedavisi veya psikoterapi ile tedavi edilirler. Kullanılan ilaçlar arasında sertralin, sitalopram, fluoksetin, paroksetin ve fluvoksamin gibi selektifserotonin gerialım inhibitörleri veya alprazolam, clonazepam ve diazepam gibi anksiyolitik ilaçlar vardır. Anksiyete için en yaygın kullanılan psikoterapi yöntemi kognitif ve davranış terapisidir.

Kişinin korku ve kaygılarını kontrol altında bulundurmakta güçlük çekmesi ve bu durumun 6 aydır devam etmesi kişinin bir psikiyatriste gitmesi gerektiğinin açık bir örneğidir. Bireylerin bunu dikkate alması gerekmektedir. Genelde bireyler bunu fark etmezler ve normal yaşamının parçası olarak algılarlar bu durumda çevresinde bulunan bireyler bunu hasta bireye söylemeli ve baskıcı olmayan bir dille kişinin bir doktora gitmesini söylemesi gerekmektedir. Aksi halde bu ruhsal durum gittikçe kötüleşebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.