Ankara'ya 5 büyük projeyle gidiyor

Ankara'ya 5 büyük projeyle gidiyor

AK Parti İstanbul 2. Bölge adayı Canan Kalsın, Ankara'ya İstanbul için gidiyor. 5 önemli proje ile Meclis'e gidiyor. Bunların bir kısmının laboratuvar çalışmalarını yapmış bile.

ADNAN ÖKSÜZ'ün yazısı

Canan Kalsın... AK Parti İstanbul İkinci Bölge 9. sıra milletvekili adayı.. Seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor... Ama o bunu hiç önemsemeden çalışmalarını birgün esnaf ziyaretinde, birgün bir başka mekanda sürdürüyor. Çevresinden aldığı izlenimler son derece olumlu.. Kalbi kıpır kıpır.. Hani nasıl derler; Çıtı pıtı, çıtı pıtı atıyor kalbim.. Aynen böyle.. Milletvekili seçilirse başlıca hedefini çocuklar oluşturacak.. Çok da somut projeleri var.. Ama şu Ankara'nın sıkıcı havası da olmasa.. Parlamento'yu İstanbul'a niye getirmezler ki... Kendisini 'Aristo'nun torunuyum' diye tanımlayan Canan Hanım bakın nasıl bir süreçten süzülerek bugünlere geldi..

Haber7. com'u ziyaretinde, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve Cafesiyaset Genel Koordinatörü Adnan Öksüz'ün sorularını cevaplayan Canan Kalsın'ın ilginç bir hayat öyküsü var..

Canan Kalsın esasen Muşlu. Babasının işi gereği Elazığ'da doğdu. 4 yaşından bu yana da İstanbul'da yaşıyor.. Babası merhum Mehmet Suphi Kalsın politikaya ne kadar yakın ve ilgiliyse kızı Canan o kadar mesafelidir esasen.. Peki, ne olmuştur da kendini bir anda siyasetin içinde bulmuştur, Canan Hanım?

"Pertevniyal Lisesi'ni bitirip, üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra aile şirketimizde çalışmaya başladım. Ama yaptığım işlerin hiçbiri sanki beni tatmin etmiyordu. Başka şeyler yapmam lazımdı. Dünyaya açılmak, yeni hayatlar keşfetmek istiyordum. Hayatı yeniden tanımak ve tanımlamak lüzumunu hissediyordum."
İşte bu amacını gerçekleştirmek için kendini bir anda yeni dünyada, Amerika'da bulur, Canan Kalsın.. ABD'ye gitmekteki amacı bir tür iltica idi.. Bu ülkeye yerleşmek, burada yaşamak istiyordu. Amerika'da 7 ay kaldı. Fakat hayır, burada yapamayacaktı. İçinden bir ses sürekli 'memleket havası' çalıyordu, zira.. "Memleketim de, memleketim.." Bu sesin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini farkedince de 'ver elini İstanbul.."

Nasıl da özlemişti, İstanbul'u..

Gene mi aile şirketi.. Yine paralar, irtibatlar, iş görüşmeleri mi?

İşte tam da bu sırada 2001 ekonomik krizini bir anlamda unutturabilecek bir gelişme yaşanıyordu.. Görevinden alınan ve bir süre hapis yatan İstanbul'un efsanevi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gurup arkadaşı ile birlikte parti kurma hazırlıkları yapıyordu.. Merhum babasının Refah Partisi, Necmettin Erbakan'a daha yakın konumu kendisini etkileyecek miydi? Hayır hiç de etkilemedi.

Canan Kalsın bu hareketin başından itibaren yeraldı. Partinin kurulduğu 2001 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Başkanı olarak görev aldı. 2002 seçimlerinde yine ikinci bölgeden mileltvekili adayı oldu, ancak listenin alt sıralarında (17. sıra) yeraldığı için seçilemedi. Seçimlerden sonra 2003 yılında kongre sonrası Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2004'te yerel seçim sonrası da Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Son üç yıldır bu görevini sürdürdü. Ve 22 Temmuz seçimlerinde de yine İstanbul 2. bölgeden 9. sıra vekil adayı olarak görücüye çıktı...

ÖNEMLİ PROJELERİN ALTINDA İMZASI VAR..

Canan Kalsın için aslında 2002 yılından itibaren başlayan süreç bir tür 'politik antrenman sahası' olur. Önemli deneyimler kazanır. "Olandan Olmayana Verme, Geriye Dönüşüm, Her Ev Bir Atölye Olsun, Kadın Siyaset Akademesi, Her Alanda Gönüllülük' projeleri kendisine ait. Sarı Gelin belgeselinin son üç yıldır tanıtımı da Kalsın'ın önemli çalışmalarından birisi. Seçimlerde plastik bayrak kullanılmaması ve duvarlara poster yapıştırılmaması fikrini de titizlikle uygulamış/uygulatmış bir isim, Kalsın..

2002 VEFA DÖNEMİYDİ, 2007 İŞ YAPMA ZAMANI

2002 seçimlerinde milletvekili olup da bu seçimde listelere giremeyenler konusunda, Canan Kalsın'ın yorumu şu; "2002 vefa dönemiydi, Tayyip bey birlikte yola çıktığı arkadaşlarının tümünü listelere aldı. Ancak 2007 seçimleri artık vefa değil, iş yapma zamanı. Başbakan, iş yapabileceği isimleri listesine aldı. Bunu da çok doğal karşılamak lazım.."

Peki, Canan hanım, milletvekili seçildiği takdirde Ankara'da neler yapacak?

Çevre, kültür ve çocuklar, Canan Kalsın'ın hedefindeki üç önemli argüman..

"Öncelik çocuklara' diyor. "Çocukların hala doğru dürüst bir servisleri bile yok. Güvenlikli değiller. Kime nasıl teslim ettiğimizi bile bilmiyoruz, çocuklarımızı.. Sonra çevresini çok iyi tanıyan bir çocuklar yetiştirmeliyiz. Çevresini iyi tanımalı ve duyarlı olmalılar. Hatta bu ders konusu olmalı ve zorunlu okutulmalı okullarda.."

Bunların dışında Kalsın'ın objektiflerini çevireceği önemli bir hedef ise gençlerin iş sahibi olması.. Özellikle bilişim alanında bunu gerçekleştirmek üzere çok çaba göstereceğini ifade ediyor..

Ankara korkutuyor mu Canan Kalsın'ı? Başkent'in lacivert kokan karanlık koridorları ürkütmüyor mu bu genç hanımı?

"Doğrusu biraz ürkütücü geldi bana başlangıçta, Ankara'da olmak. O bilinen siyaset yapısı içinde kaybolup gider miyim acaba diye düşündüm. Ama sonunda kendini ikna ettim. Çünkü önemli olan içinde olan yapıyı dönüştürmekti. AK Parti de bunu bugüne kadar çok iyi yaptı..."

BEŞ ÖNEMLİ PROJE

Canan Kalsın, partide yöneticilik yaptığı dönemde çok önem verdiği projeleri hayata geçirme fırsatı da buldu. Bunların bir kısmı ise önümüzdeki dönemde de kendisine rehberlik edecek.

1- Olandan olmayana: Zenginden fakire bir köprü.
2- Geriye dönüşüm: Çevre ve dünyaya duyarlı bir çalışma.
3- Her ev bir atölye: Evinden üretime katkıda bulunmak isteyenlere rehberlik yapacak bir proje.
4- Kadın Siyaset Akademisi: Bunun adımlarını attık. Çok büyüyecek bir proje.
5- Ak Melekler: Bu bütünüyle bir gönüllülük hareketi.

KELİMELERLE CANAN KALSIN

Canan Kalsın, futboldan anlar mı, sinemaya gitmeyi sever mi, örneğin başörtüsü konusunda ne düşünüyor; İşte bu cevapları;

Evlilik: Bekarım, ama ilanihaye bekar kalacağım anlamına gelmiyor...Aile önemli müessese..

Başörtüsü: Vicdan sorusu. 21. yüzyılda olmaması gereken bir yasak.

Futbol: Siyah beyaza karşı daha bir eğilimim var. Bir söz vermiştim Beşiktaşlı sayılırım.

Sinema: En son 3 ay önce gitmiştim. Daha çok ev ortamında film izliyorum..

Kitap: Son olarak Ankara'da Gölge Oyunları isimli kitabı okumuştum...

Eş: Hayat paylaşımı..

ABD: Tek kutuplu dünya.. Ama yakında değişecek. 2000'li yıllardan bu yana böyle düşünüyorum..

Irak: Bölünmüşlük..

İstanbul: Müthiş bir sevgi..Asla ayrı kalamayacağım sevgili..

Ankara: Bürokrasi..Çok donuk...

Tayyip Erdoğan: Duruşunu hiç bozmadı.. Dik ama diklenmeyen. Duruşu çok sağlam..

Süleyman Demirel: Dün dündür, bugün bugündür...İlkesizlik.. Aile fotoğrafı.

Bülent Ecevit: Kuyruklar...Ekonomik istikrarsızlık...

Turgut Özal: Cesaret

Emine Erdoğan: Eşi için çok büyük bir destek...

5 YIL SONRASI İÇİN RANDEVULAŞIYORUZ

Canan Kalsın'ın politikaya yönelik hayalleri büyük..Hayali olmayan gerçeklere ulaşabilir mi? Hayal elbette çok önemli.. Ama politika gerçek ve somut bir zemin üzerinde yapılıyor. Hem de acımasızca yapılıyor, bu. Bu sebeple konum çok önemli.. Her milletvekilinin hayallerini süsleyen 'Kırmızı Plaka' yani Bakanlık, Canan Hanımın da yüreğinin bir köşesinde duruyor.. "Kim istemez ki Bakanlığı.." cümlesine de ekleyerek..Tabii bu tamamen dengelere bağlı bir sonuç...

Müstakbel İstanbul milletvekili Canan Kalsın'ı Ankara'ya gönderirken 5 yıl sonrası için randevulaşıyoruz. Hesaplaşmak üzere..

CANAN KALSIN KİMDİR?

1967'de Elazığ'da doğdu. 1990 yılında Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret ve İşletmecilik Programı'nı, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Hazırlık Programı'nı tamamladı. 1998-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde İşletme İhtisası yaptı. 2000 yılında Rutfers Üniversitesi'nde dil ağırlıklı programı tamamladı.

2001 yılında Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Başkanı olarak görev aldı. 2003 yılında kongre sonrası Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2004'te yerel seçim sonrası Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne devam etmekte olan Canan Kalsın, otomotiv, inşaat ve sigorta sektörlerinde faaliyet gosteren aile şirketi ARTEK Elektrik Tic.San.A.Ş'de Genel Müdür Yardımcılığı yapmaktadır.

www.cafesiyaset.com (özel)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.