Anayasal takvim işleyecek

Anayasal takvim işleyecek

Erdoğan hükümeti kurma görevini Sezer'den aldı.

Erdoğan 15 dakika süren Çankaya Köşkü'ndeki görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

Yeni Bakanlar Kurulu'nda yer alacak isimleri tespit edip bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim. Oluşacak yeni kabinemiz partimin yetkili kurallarında görüşmeleri yapılarak, aramıza yeni katılmış arkadaşlarımızla görüşmeler yapmak sureti ve tecrübelere dayalı olarak çok daha güçlü bir kabine oluşturup inşallah 2013'te belirlediğimiz hedefleri yakalayacağız. Kişi başı milli geliri 10 bin dolara ulaştırmak, daha ileri bir demokrasiyi yerleştirmek, barış ve dayanışma kültürünü daha da yerleştirmek, bölgelerarası dengesizlikleri ortadan iyice giderebilmek, dinsel milliyetçiliği ortadan kaldıracak adımları atabilmek. Hedefimiz, tek millet, tek bayrak tek vatan tek devlet. Milletimizin özgüveni tamdır. Yeter ki birbirimize güvenle bakalım.

Yeni Cumhurbaşkanı'nı bekleyecek misiniz?

Hepsinin ayrı takvimi var. Bu takvime göre ilerleyeceğiz. İstişareye dayalı yürüteceğim. Anayasal takvimi kullanacağım. Anayasal takvime dikkat edeceğim.

Bazı liderleri telefonla aradım, her zaman irtibat halinde olmak isterim. Her attığımız adımı da görüşmek şart değil. Hassasiyetim dayanışmaya dayalıdır. Buna bundan sonra da dikkat edeceğim.

Bu arada TBMM Başkanlığı seçimi var, Cumhurbaşkanı seçimi var, hepsi içiçe geçmiş durumda. Çarşamba günü grubumu topluyorum. Ondan sonra kararımızı vereceğiz



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.