Anavatan seçimlerden çekildi

Anavatan seçimlerden çekildi

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş Anavattan Partisi'nin seçimlerden çekileceğini açıkladı. Anavatan Partisi DP listelerinden de aday göstermeyecek.

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, Anavatan Partisi'nin seçimlerden çekileceğini açıkladı.Anavatan Partisi, DP listelerinden de aday göstermeyecek.

Sarıbaş, Anavatan teşkilatlarından bazı isimlerin aday listelerinde yer bulmasını tamamen Mehmet Ağar'ın insiyatifine bıraktıklarını ve Anavanlıları DP'ye oy vermelerini istediklerini söyledi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''İnançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır'' dedi.

Mumcu, evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin bu kadar kutuplaştığı bir ortamda bölen değil, bütünleştiren taraf olmayı arzu ettiklerini söyledi.

Hem teşkilatların bütünleştirilmesi, hem de eşit temsil konusunda kendilerine verilen sözler tutulmamış olsa da verilen taahhütlere bugün yeniden itibar ettiklerini ifade eden Mumcu, ''Çünkü milletimiz bu bütünleşmeyi istiyor'' diye konuştu.

Artık bundan sonra gerekli açıklamaların DP'den gelmesi gerektiğini kaydeden Erkan Mumcu, şunları söyledi: ''Bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz. Ne olacaksa muhataplarımızın tutumlarına göre olacaktır. Muhataplarımızın içtenliklerini, samimiyetlerini yansıtacakları bir fırsat önlerinde duruyor. Biz inançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır. Bu konuda başarının umulan düzeyde gerçekleşmesi elbette Anavatan Partisi teşkilatlarının bu seçime gönüllü katılmasıyla mümkün olurdu. Gönüllü katılımı sağlayacak olan şey Anavatan Partisi'nde siyaset yapmış kişilerin de bu listelerde en azından insanların vicdanlarını tatmin edecek şekilde yer almasıyla olabilirdi. Bunun olup olmayacağını hep beraber göreceğiz. Ama bunun pazarlığını yapmayacağız.''

Mumcu, birleşme sürecinin kesintiye uğradığı noktalarda neler olduğunun ''tarihe emanet edildiğini'' belirterek, zamanı gelince hepsinin açıklık kazanacağını söyledi.



AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.