Ananı da al git küfür mü?

Ananı da al git küfür mü?

Erdoğan, muhalefetin sıkça eleştirdiği sözleri için kendini savundu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Star Tv’de yayınlanan "Türkiye’nin Seçimi" adlı programda soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, "Gazete ilanında ’yalanını da al git’ ifadesi var. Esasen nereden gönderme yaptığını biz de biliyoruz. Şöyle ki sizin bir takım ifadeleriniz var. Örneğin ’Ananı da al git’ hiç bu sözü keşke söylemeseydim dediğiniz oldu mu?" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Olabilir de. Allah aşkına nedir bu söz? Söyler misiniz bana. Ben bunu anlamıyorum. Bunun üzerinde bu kadar duruluyor. Nedir bu söz? O kişiyle, hiç gündeme getirilmemesi gereken, o çiftçi falan değil. Tamamen bir provokatör. Tansu hanım zamanında grup toplantılarında böyle şeyler yapmış. Bir çok şeyi çıktı, gazetelerde de falan da yayınlandı.

Benim orada ona söylediğim bu ifade kim duymuş, nasıl duymuş? Onu da bilemiyorum. Böyle bir ifade söylenmiş mi, söylenmemiş mi? Öyle söylediğimi ifade edelim, küfür mü? Böyle bir küfür var mı terminolojimiz içinde. ’Ananı da al git.’ Siyasetin içinde böyle sloganlar çok." "Miting meydanlarında kullandığınız ’Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ sözü de çok tartışıldı. Bu sözü daha sonra keşke söylemesiydim dediğiniz oldu mu?" sorusunu da Başbakan Erdoğan, şöyle cevapladı:

"Benim orada şehitlik müessesesi kavramıyla ilgili anlattıklarım var, benim o günkü konuşmamda şehitliğin ne kadar kutsal bir kavram olduğunu, evlatlarımızın şehit olması noktasında... Anaların evlatlarını askere gönderirken ’git oğlum, ya gazi ol ya şehit’. Biz böyle bir gelenekten geldik. Bunları anlattım. Burada gazi de olabilirsiniz, şehit de olabilirsiniz. Şimdi askere giden kişi bu görevin sonunda gazi de olabilir, şehit de olabilir, ya da hiç bir şey olmadan çıkıp gelebilir.

Her şey olabilir. Bunlar hepimizin başından geçen şeyler. Ben de askerliğimi yaptım. Her şey olabilirdi. O zamanlar böyle bir şey yoktu.

Birilerinin başına bu tür olay geldiği zaman, hemen pat diye ’Yan gelip yatma yeri değildir’ lafını alıp bunu gündemde tutmak doğru bir şey mi?

Bu konuşmanın önü var, arkası var. Ama şahadet makamını orada ortaya konulduğu gibi konuşmayız. Kimse onu gündeme getirmiyor."

Milliyet/habertürk





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.