Amerikalı Barkey'den Erdoğan değerlendirmesi

Amerikalı Barkey'den Erdoğan değerlendirmesi

Barkey, “Erdoğan’ın ‘yeni ılımlı bir İslam’ın yüzü mü’ yoksa ‘radikal İslam’ın ılımlı yüzü mü’ olduğunun açık olmadığını” öne sürdü.

Amerikalı Türkiye uzmanı akademisyen Dr. Henry Barkey, Erdoğan’ın İslamcı köklerine rağmen laik bir oluşum olan Avrupa Birliği üyeliği için çalıştığını vurguladı. Barkey, “Erdoğan’ın ‘yeni ılımlı bir İslam’ın yüzü mü’ yoksa ‘radikal İslam’ın ılımlı yüzü mü’ olduğunun açık olmadığını” öne sürdü.

Amerikalı Türkiye uzmanı akademisyen Dr. Henry Barkey, Erdoğan’ın İslamcı köklerine rağmen laik bir oluşum olan Avrupa Birliği üyeliği için çalıştığını vurguladı. Barkey, “Erdoğan’ın ‘yeni ılımlı bir İslam’ın yüzü mü’ yoksa ‘radikal İslam’ın ılımlı yüzü mü’ olduğunun açık olmadığını” belirtti.

Lehigh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı olan Barkey, Amerika’nın sesi radyosuna yaptığı açıklamada, İslami kökenleri olmasına rağmen AKP’nin ekonominin liberalleştirilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin desteklenmesi konusunda önemli adımlar attığını söyledi. Barkey, bu durumu “ironik” olarak değerlendirdi.

Barkey, ekonomik cephedeki başarıları nedeniyle AKP’nin gelecek seçimlerde de başarılı bir sonuç almasının beklendiğini ifade etti.

Ordu’nun 27 Nisan’da internet sitesinde yayınladığı bir bildiriyle laikliğin koruyucusu olduğunu belirttiğini söyleyen Barkey, bunun Ordu tarafından yapılan beşinci müdahale olduğunu ancak ilk kez Hükümetin askerin karşısında durduğunu belirtti.

Barkey, Erdoğan’ın laik yasalara saygı duyduğunu söylediği ancak “Erdoğan’ın ‘yeni ılımlı bir İslam’ın yüzü mü’ yoksa ‘radikal İslam’ın ılımlı yüzü mü’ olduğunun açık olmadığını” söyledi.

(ANKA)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.