Amatör Tiyatrolar Ödül Töreni Gerçekleşti.

Amatör Tiyatrolar Ödül Töreni Gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Gösteri Sanatları Merkezi’nin 5. “Amatör Tiyatrolar Buluşması” ödül töreni ve 14. mezuniyet töreni 11 Haziran akşamı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.


Gecede amatör tiyatrocular; En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Yapım dallarında ödüllendirildi. Ardından 14. dönem öğrencileri tarafından “Nerede O Günler” adlı oyun sahnelendi. Geceye Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Bayhan,  jüri üyeleri Üstün İnanç, Enes Mazak, Savaş Aykılıç, Erol Şahin ve Hilali Mahmudoğlu’nun yanı sıra tiyatro sanatçıları katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Gösteri Sanatları Merkezi’nin 5. “Amatör Tiyatrolar Buluşması” ödül töreninde; “En İyi Yapım Ödülü” “Mikadonun Çöpleri” isimli oyunla Yıldız Teknik Üniversitesi’nin, “En İyi Yönetmen Ödülü” “Kral Übü” isimli oyunla Mehmet Çetin’in, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri ise Kadir Has Üniversitesi’nin Kral Übü isimli oyununda sahneledikleri performansla Hayrettin Onur Karaoğuz ve Ayşegül Altan’a gitti. Eyüp Otakçılar Lisesi’nden Umut Vardarlı “Kuruklu Yıldız Altında” isimli oyunda gösterdiği performansla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”; Parantez İçinde Tiyatro’dan Filiz Menteş “Öküz Çayır”ı isimli oyunda gösterdiği performansla  “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. “Jüri Özendirme Ödülü” ise “Duvar” adlı oyunlarıyla Odun Pazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi’ne gitti.


Ödül töreni ardından bir konuşma yapan Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin temeli kültürdür” sözünden yola çıkarak Kültür AŞ. ve birimlerinin ayda 1000’e yakın etkinlik düzenlediğini belirtti. Bayhan, bu etkinliklerin meyvesini de çok çabuk aldıklarını, nitekim gerçekleşen mezuniyet ve ödül  töreninin bunun en açık göstergesi olduğunu ifade etti. Kültür AŞ. Genel Müdürü “Dünya bir tiyatro salonu ve her insanda gönüllü birer oyuncudur. Önemli olan hangi rolü oynadığın değil, oynanan rolün kalitesidir” diyerek, emeği geçen hocalara ve öğrencilere teşekkür etti.



Gece Kültür AŞ. Gösteri Sanatları Merkezi’nin 14. dönem mezunlarının sahnelediği “Nerede O Günler” isimli oyunla devam etti. Türk Tiyatro’sunun önemli simâlarının yâd edildiği oyunda, gençlerin sergilediği performans ustaları aratmadı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.