Alman Polisi Katili 20 Yıl Sonra Buldu

Alman Polisi Katili 20 Yıl Sonra Buldu

Almanya'nın Mannheim Kenti Yakınlarındaki Viernheim Kasabasında Yaşayan Kulalı Ailesi'nin 5 Haziran 1987 Tarihinde Öldürülen 5 Yaşındaki Kızları Tuba'nın Katili, 20 Yıl Sonra Bulundu.

Almanya'nın Mannheim kenti yakınlarındaki Viernheim kasabasında yaşayan Kulalı Ailesi’nin 5 Haziran 1987 tarihinde öldürülen 5 yaşındaki kızları Tuba’nın katili, 20 yıl sonra bulundu. 14 Haziran 1987’de Neckar Nehri’nde el ve ayakları bağlı şekilde bulunan Tuba’nın cesedi üzerinde yapılan otopsi sonucunda, kızın boğazının sıkılması sonucunda öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Polisin, geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına aldığı 62 yaşındaki katil zanlısı Alman’ın tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. Alman zanlı suçsuz olduğunu iddia etti. Zanlıdan 20 yıl önce de şüphelenildiğini ve gözaltına alındığını belirten Darmstadt Savcılığı Sözcüsü Ger Neuber, "Cinayeti onun işlediğini kanıtlayabilecek ipuçlarına rastlanamamıştı" dedi. DNA testlerinin gelişmesi sonucunda polisin, yıllar önce işlenen ve bazı DNA izlerinin bulunduğu kapatılmış cinayet dosyalarını yeniden ele aldığını belirten Neuber, "Uzmanlar, o dönemlerde bahçede bulunan saç tellerini, kızın elleri ve kollarının bağlandığı bantlardaki izlerle karşılaştırdı. Bu bantlardan birinde, şimdi tutuklanan zanlının izlerine rastlandı. Gözaltına aldık, hakim de tutukladı" diye konuştu.

15 bin mark ödül vereceklerdi

TÜLAY-Zafer Kulalı çiftinin çocuğu olan Tuba arkadaşlarıyla bahçede oynarken kaybolmuştu. Aile kızlarının bulunması için 15 bin mark ödül vaatetmiş, Alman polisi günlerce aramıştı. Tuba 9 gün sonra ölü bulunmuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.