AKP'Yİ BÖLÜCÜLER İSTİYOR

AKP'Yİ BÖLÜCÜLER İSTİYOR

Bahçeli Antalya mitinginde 15 bini aşkın kişiye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin kısır çekişme ve cepheleşmelerle vakit kaybettiğini belirterek, “Birileri, istikrar adına AKP'nin devamını istiyor. Kim bunlar? İstikrar adına AKP'yi isteyenler bölücülerdir, yağmacılardır, aşiret reisleridir. AKP adına istikrar isteyen Sevr sevdalıları ve rantiyecilerdir'' diye konuştu.


 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün saat 18.15'te, Sakarya Bulvarı Antkoop yanındaki alanda yapılan mitingde, gölgede 36 dereceyi bulan sıcaklıkta 15 bini aşkın kişiye seslendi. Bir hafta sonra Türk siyasi tarihinin en kritik seçiminin yapılacağını kaydeden Bahçeli, “Bu bir siyasi bir partinin tercih etilmesinin ötesinde, milli bir anlam taşıyacaktır. Sandıkta milletimizin bekası oylanacaktır. Sandıkta Türkiyemizin geleceği belirlenecektir. Türkiye AKP ile eksik kalmış bir tahribatı tamamlayacak ya da kendi geleceği ve azmini tayin edecektir. AKP ile gelen tahrip edilmemiş hiçir milli varlığımız, milli değerimiz kalmamıştır. Türkiye rehin alınmak istenmektedir. Tehlike büyük ve sinsidir. Türkiye AKP ile bükülme noktasına kadar bükülmüştür'' dedi.

 “Ecdanmızın şanlı tarihinden utanç duyanlar asırlık tarihimizi engel görenler, Türkiyemizi Sevr şartlarına götürmek istemektedir'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:


 “Tehlike her yandandır. Elden çıkarılmak istenen Kıbrıs'ta, soydaşlarımızın katledildiği Kerkük'te, tehlike gözyaşlarına boğulan şehit ocağındadır. Tehlike şiddetin, uyuşturucun kol gezdiği okullardadır. Tehlike mücadele azmini kaybetmek üzere olan tarlalardadır. Tehlike pazarlarda, tehlike yabancı malların istilası ile kapanan fabrikalardadır. Tehlike aş pişmeyen mutfaklardadır. Tehlike, Cumhuriyet'in birikimlerine dayanmış ve yayılmıştır. Bunca tehlikenin yanında asıl tehlike, bizatihi AKP'nin varlığıdır. Konu iyi veya kötü yönetim olmaktan çıkmış, çok farklı noktalara gelmiştir. Devlet ve milletçe yok olma noktasına dayanmıştır. AKP bütün bu gerçeğin ilk ve tek sorumlusudur.'' Meydana toplananlara, “1699 gün önce iktidar olan AKP ile ilgili kanaatlerinizi almak istiyorum'' diye seslenen Devlet Bahçeli, “AKP ile sıkıntılarınız ortadan kalktı mı? Yoksulluğunuz ortadan kalktı mı? Yolsuzluklar ortadan kalktı mı? AKP ile bölücük ortadan kalktı mı?'' diye sordu.


Türkiye'de bugün huzur kalmadığını savunan Bahçeli, “İstikrar var mı? Elbette hayır. Gören göz, işiten kulak ve halkın içinde yaşayan herkesin ortak kararı budur. Türkiye AKP ile açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızılık ve asayişsizlikle karşı karşıyadır. Türkiye kısır çekişme ve cepheleşmelerle vakit kaybetmiştir. Birileri bunun adını ‘istikrar’ koymuş, bozuk plan gibi tekrarlayıp durmaktadır'' dedi.


Bazılarının AKP'nin devamını istediğini ve adını ‘istikrar’ koyduğunu kaydeden Bahçeli, “Kim bunlar? İstikrar adına AKP'yi isteyenler bölücülerdir, yağmacılardır, aşiret reisleridir. AKP adına istikrar isteyen Sevr sevdalıları ve rantiyecilerdir'' diye konuştu.


 Türkiye'de ceplerini dolduran güruhun sayısında istikrarlı artış olduğunu sözlerine ekleyen MHP Genel Başkanı, “Sayısı 4 olan dolar milyarderleri AKP döneminde 25'e yükseldi. Açlıkta istikrar var, yolsuzluk vurgunda istikrar var ve yükselmektedir. Yağma ve talan düzeninin istikrardan istediği budur'' dedi.


Başbakan'a göre Türkiye'nin büyüdüğünü belirten Devlet Bahçeli, “AKP'nin büyüme ve zenginlik masalına inanıyor musunuz. Bunu göstereceğiniz yer 7 gün sonra gelecek olan seçim sandığıdır. Bu ahlaksızlığa karşı erdemin seçimi olacaktır. Vurgunun, yolsuzluğa karşı namusun seçimi olacaktır. Yağma ve peşkeşe karşı yüksek ahlakın seçimi olacak. İftira ve çirkefe karşı şerefin seçimi olacaktır. Bu seçim sömürülmeye, yabancılığa karşı milliyetçiliğin ve milli duruşun seçimi olacaktır'' dedi.


Bu seçimin uçurumdan önceki son kavşak, son çıkış olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, “Hangi siyasi partiye oy verirseniz verin bu sizin tercihinizidir. Demokratik olarak saygı duymak lazım. Gelin hep beraber olalım. Bu seçimi kacırırsak çok geç olacaktır'' diye konuştu.


Antalya'nın 14 ilçesinden MHP bayraklarıyla donatılmış 400 araçla gelenlerin de katıldığı MHP'liler, sık sık ‘Devletin başına Devlet gelecek’ ve ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçisi AKP’ diye slogan attı. ‘Barzani AKP'yi destekliyor. Ya siz?’ yazan pankart dikkat çekti.


Seyyar satıcıların tezgah açıp parti bayrağı, rozet ve şapka sattığı miting alanına giren herkesin üstü polis tarafından arandı. Çevredeki binaların çatılarına ise özel tim yerleşti. Saat 17.00'de başlayacağı duyrulan ancak bir saat gecikmeli başlayan mitinge erkenden gelen partililerin arasında ezilmesin diye kadınlar ön saflara alındı. MHP İl yöneticileri, slogan atan heyecanlı kalabalığı sık sık kadınların ezilmemesi için dikkatli olmaları konusunda uyardı. Miting alanının arka tarafına 30 seyyar tuvalet yerleştirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.