AKP'ye İstanbul'da şok!

AKP'ye İstanbul'da şok!

Political Researcher'in araştırmasına göre AKP İstanbul’da oy kaybederken, SP ve CHP oylarını arttırdı.

Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin “İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırması” ’nin oy potansiyelini artırdığını ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimlerinde ’nin oyu yüzde 25.9, Saadet Partisi’nin yüzde 8.9, MHP’nin ise yüzde 5.5 oldu. Araştırmada, adayların isimlerini bekleyenlerin oranı ise yüzde 25.7 oldu.

Araştırma, son aylarda İstanbul'da ve Saadet Partisi’nin oy kazanmaya başladığı ortaya çıktı. Saadet Partisi'nin son aylardaki hızlı yükselişi ’nin oy oranının düşmesinde etkili olduğu gözlendi.

Araştırmaya göre, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer, Tuzla’de en yüksek oy ’ye geri kalan ilçelerde ise oldu.

Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin “İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırması” ’nin oy potansiyelini artırdığını ortaya koydu.
İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırması’na göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde oyların yüzde 29.4’ü ’ye, yüzde 8.9’u Saadet Partisi’ne, yüzde 5.5’i MHP’ye gidecek. Araştırmaya katılanların yüzde 25.7’si ise adaya bağlı olarak oy kullanacağını ya da geçersiz oy vereceğini bildirdi.

Araştırmaya göre Avcılar’da yüzde 25.4’te, MHP ise yüzde 6,3’te kaldı. Bağcılar’da yüzde 16.7’de Saadet Partisi ise yüzde 13.3 oy aldı. Beyoğlu’nda yüzde 21.9, Saadet Partisi yüzde 14 oy alırken, Bakırköy’de yüzde 20.6, D” DEDİ

Araştırmaya göre, Beşiktaş’ın belediye seçimlerinde yüzde 14, Anavatan yüzde 13.2 oy oranına sahip yoldu. Esenler’de yüzde 28.7, , yüzde 22.8 , yüzde 17.5 yüzde 34.2, yüzde 31.6, yüzde 39.8, yüzde 31.2, yüzde 25.4, ilk parti olurken yüzde 25.4, birinci parti, yüzde 24.3 ile ’ye giderken yüzde 48.6 ile birinci parti D ikinci parti oldu. Araştırma, D birinci, yüzde 23.5 ile birinci, yüzde 13.7 ile yüzde 28.9, CHP yüzde 20.1, Saadet Partisi ise yüzde 16.2 oy alabildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.