AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu

AKP'den milletvekili olmak isteyen ve görevlerinden istifa eden il başkanlarından boşalan makamların bir bölümüne atama yapıldı. İstanbul İl Başkanlığına Aziz Babuşçu, Ankara İl Başkanlığına ise Halis Bilge getirildi

Genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvurusu dün sona eren AKP Genel Merkezi sessizliğe büründü. 9 Mayıs'ta başlayan ve 16 Mayıs'ta sona eren aday adaylığı başvuru süresi içinde yoğun günler geçiren AKP Genel Merkezi'nde aday adaylarının tasnif çalışmaları başladı. Yaklaşık 4 bin aday adaylığı başvurusunun 2 bin 600 civarının il başkanlıklarına, geri kalanın genel merkeze yapıldığı bildirildi. AKP'nin aday adayları arasında kamuoyu tarafından yakından tanınan birçok isim de var. Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Yazar Reha Çamuroğlu, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Güllüce, Gazeteci Nazlı Ilıcak, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fuat Bol, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Ocaktan, YÖK Eski Başkanı Mehmet Sağlam, Eski Bakan Salih Yıldırım ve çok sayıda bürokrat başvuruda bulunurken kesin liste henüz açıklanmadı.Bu arada, MKYK'da alınan, teşkilatları dağıtmama ve il başkanlarından mümkün olduğu kadar az milletvekili adayı olması kararına karşı, yaklaşık 40 il başkanının istifa ederek milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Boşalan il başkanlıklarının 7'sine bugün atama yapıldı. İstanbul İl Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Aziz Babuşçu, Ankara İl Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Halis Bilge, Diyarbakır İl Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Abdurrahim Hattapoğlu, Malatya İl Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, Aydın İl Başkanlığı'na İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Eser, Balıkesir İl Başkanlığı'na İl Başkan Yardımcısı Adil Çelik, Adıyaman İl Başkanlığı'na da Lütfullah Ayhan atandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VAN'A GİDİYOR

Öte yandan, AKP'de yarın Van'da yapılacak toplu açılış töreni için hazırlıklar da sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Erzurum'da yapılanda olduğu gibi Van'da da miting gibi bir açılış yapması bekleniyor. Çok sayıda partilinin sevgi gösterisiyle karşılanacak Erdoğan, törende konuşma yapacak.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.