AKP binasına saldırıdan muhalefeti sorumlu tuttu

AKP binasına saldırıdan muhalefeti sorumlu tuttu

Başbakan Erdoğan, AKP’nin eski genel merkezine yönelik silahlı saldırıda muhalefeti sorumlu tutarak, “Özellikle muhalefetin bu kadar çirkin yaklaşımları, bu kadar ilginç tahrikler yaptığı dönemde bu tür girişimleri olağan buluyorum” dedi

TEKRARINI BEKLEMEYİZ

Başbakan Erdoğan, AKP genel merkezinde, milletvekili aday listesine alınmayan milletvekilleriyle bir araya geldi. Genel merkez girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, dün akşam AKP’nin eski genel merkezine yönelik silahlı saldırıdan muhalefet partilerini sorumlu tuttu. Erdoğan, “Özellikle muhalefetin bu kadar çirkin yaklaşımları, bu kadar ilginç tahrikleri yaptığı dönemde bu tür girişimleri ben biraz olağan buluyorum. Ama şahsıma yönelik herhangi bir kaygı, herhangi bir endişe taşımıyorum” dedi. Geçmişte de benzer saldırılar yaşandığına işaret eden Erdoğan, “Temmennimiz odur ki aklı selim egemen olur. Ama bu tür fanatikliler toplumumuz içinden inşallah çıkmaz. Tabi ki tekrarını beklemeyiz” dedi.

BAYKAL KARAKTERİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYOR

Erdoğan, Deniz Baykal’ın “Başbakan, Barzani’nin ağzıyla konuşuyor” sözlerini nasıl değerlendirdiği sorulduğunda şöyle konuştu:
“Bunları sayın Baykal ilk defa konuşmuyor. Baykal karakterinin gereğini yerine getiriyor. Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dili konuşmam mümkün değildir. Ama sayın Baykal’ın bu güne kadar kimlerin ağzıyla konuştuğunu benim milletim çok iyi bilir.
Baykal ve Devlet Bahçeli’nin aynı ağzı kullandığını ifade eden Erdoğan, “Biri diğerinin değirmenine su taşımakla görevli. Bu şekilde yolculuklarına devam etmektedirler. 22 Temmuz’da kimin değirmenine su taşıdığı, bu su taşıyanlara da gerekli cevabı milletim en iyi şekilde verecektir. Dikkat edin, iki ağız da aynı ağızdır. Paslaşan bir tablo ortaya çıkmaktadır” dedi.
Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’la Türkiye sınırı arasına tampon bölge oluşturulup oluşturulmayacağı sorusunu ise yanıtlamadı. (ANKA)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.